I The Godfather, arbetade hästens huvud?

3

Om jag minns korrekt, under början av The Godfather skickas Tom Hagen ut till Hollywood för att övertyga en producent om att använda en skådespelare, när producenten balkade, hamnade han upp och vaknade upp till sin favorithästs huvud.

Vet vi om det implicita hotet faktiskt fungerade? Wikien säger att Woltz var oförändrad tills hästhuvudhändelsen, men finns det någonsin någon indikation på att den faktiskt fungerade som avsedd?

    
uppsättning CGCampbell 30.05.2014 01:06

2 svar

18

Ja, det fungerade. Du kanske kommer ihåg det, ett par scener senare, Vito får en stor bukett blommor:

391.133

Det är inte stavat ut, men eftersom Johnny ger Vito blommorna som en gåva och Tom hänvisar till "den nya filmen" snarare än "en ny film" är det ganska tydligt att det här är Woltz-filmen Johnny ville vara in.

    
svaret ges 30.05.2014 01:48
0

Sen till detta men som andra har nämnt, fungerade det verkligen.

Två detaljer: En är jag tror att jag läste att skådespelaren själv inte fick höra om detta - hans reaktioner var verkliga. Svårt att tro, men jag tror att det kan vara sant.

Så långt som historien, föreställ dig hur otroligt effektiv det här var: Inte bara lyckades de komma igenom vad som måste ha varit avsevärd säkerhet för att döda hästen, men också genom ännu hårdare säkerhet för att placera hästen i sängen medan han sovit (han måste ha drugged) - han visste att han var fullständigt sårbar, han kunde inte lita på sina egna tjänare eller säkerhet.

Vidare, som urbana och civiliserade som Tom framträder, ser vi att han är lika mycket en dug som någon av familjen; han måste ha varit involverad i planen intimt eller åtminstone lämnat nyckeluppgifter.

    
svaret ges 03.01.2017 21:30