Leveling alternativ för ojämn källarvåning

1

Jag har ett 125 år gammalt radhus med en stor (700 m²) källare. Vi hade gjort vattentätning (ångspärr, perimeteravlopp, sumppumpar) förra året som torkade allt ut och gjorde utrymmet användbart. Vi skulle vilja avsluta källaren genom att lägga till väggar och golv. Problemet är den relativt tunna betongplattan som har några fläckar där den svällde upp och andra fläckar som går ner, mestadels inom intervallet 1-2 tum. Jag kunde slå ner de högsta fläckarna med en slädehammare och kan patcha dem efter behov. Men jag skulle vilja lägga ner ett vinylplankgolv och vet inte vad det bästa sättet är att jämföra allt. Självutjämande betong verkar som om det skulle fungera, men det skulle vara dyrt. En hel undergolv med shims är ett alternativ, men det verkar också för mycket. Jag bryr mig inte riktigt om att den faktiskt är nivå - jag behöver bara den platt nog för en ångspärr av något slag, tunn underlag och vinylplank. Vad är det bästa alternativet för att fylla gammal betong i efter behov mellan 1/2 till 2 tum? Golvet just nu verkar stabilt - de flesta av problemen var fuktrelaterade.

    
uppsättning TJPhilly 18.01.2018 18:42

2 svar

1

Nivelleringsföreningen är verkligen sättet att gå med det här jobbet, det finns några knep för att spara pengar på att göra det - jag är säker på att det kan vara. Men det är alltid billigare att göra det rätt första gången än att göra det rätt andra gången.

Det här är det område där de flesta gör misstagen: KOSTNADER. Att göra någonting rätt kostar så mycket och de vill inte spendera pengarna, så de gör det fel, senare har de problem och önskar att de hade gjort det rätt - vissa frågar en pro om att komma in och göra det rätt (Mer pengar) andra river upp vad de har och gör det rätt andra gången (mer pengar). Då har du de andra som helt enkelt säljer huset till en intet ont anande själ och går, eventuellt att göra samma misstag i sitt nya hem och aldrig lära sig denna enkla regel ..

Billigare att göra det rätt första gången än att göra det rätt andra gången.

Jag vet att det kommer att kosta dig på framsidan, men i det långa loppet blir det billigare både när det gäller att lägga golvet och ha det rätt. Du kan till och med lägga värmeelement under planken om du var så benägen.

    
svaret ges 19.01.2018 23:23
-1

Kasta lite bältros för att bygga upp det. När jag började tyckte jag att det var en lat sätt att göra det men då fick reda på att några gamla timers sa till mig att det är vägen att gå! De går inte dåligt oberoende av situationen. Sista källaren Jag lägger min nivelleringsförening ovanpå bältros som sparat lite pengar!

    
svaret ges 19.01.2018 00:05