How hectic är trafiken på dagar nära Hari Raya Puasa i Malaysia?

5

Jag ska till Malaysia i oktober i år - den 7: e vill jag hyra en bil och köra från KL stoppa vid Cameron Highlands / Ipoh i 2 dagar och komma till Penang den 9: e.

Jag har just insett att det är Hari Raya den 5 och 6 oktober ( länk ).

Bara undrar vilken typ av semester är det? Kommer saker att vara öppna? Jag tänkte på att hyra en bil när jag kommer dit, om jag bokar allt på förhand då då biluthyrningsorterna är stängda?

Vad ska vägarna vara på dagen efter semestern när jag behöver köra från KL? Kommer trafiken fortfarande att vara riktigt hektisk?

    
uppsättning Mr Pizzzzzza 17.09.2014 08:18

1 svar

4

Först Hari Raya Puasa (aka Eid al-Fitr, den sista dagen i Ramadan) var på 28 Juli 2014. Hari Raya Haji (även Eid al-Adha, festivalen som minns Abrahams offer och klimaxen i Hajj pilgrimsfärd) är en helt separat och mycket mindre festival. "Hari Raya" ensam hänvisar vanligen till den första av dessa.

Så kort sagt, att resa runt Hari Raya Puasa / Aidilfitri i Malaysia är bäst approximerad som reser runt jul i väst.

På kvällen till Hari Raya, eller "virtuell julafton", har de flesta företag en halv dag och alla som eventuellt kan gå ut kommer att balik kampung familjer, föräldrar etc. Det betyder massiv trängsel på huvudgaser, inklusive nord-syd-huvudvägen (Singapore-KL-Ipoh-Penang) och gränspassager (särskilt de från Singapore). Kollektivtrafik kommer att säljas ut, bussar och flygningar packade etc, och du kommer också ha svårt att hitta en hyrbil. Det är inte en bra tid att resa om du eventuellt kan undvika det.

Hari Raya själv är som en virtuell juldag: de flesta företag, attraktioner, restauranger mm kommer att stängas. Hotell och kärntjänster (flygplatser etc) är dock naturligtvis öppna, liksom vissa företag som ägs av / tillgodoser de kinesiska och indiska samhällena. Också i motsats till de mest strikt familjecentriska västra jultraditionerna är det vanligt att Malaysier har öppna hus på kvällen, där vänner och bekanta är inbjudna att delta i festivalen.

Efter Hari Raya-semesteret (och eventuellt bifogad helg) slutar migreringen, och samma vägar mm fastnar igen, bara i motsatt riktning.

    
svaret ges 17.09.2014 14:39