Tror det att det är okontet att checka in tidigt på ett hotell?

23

Jag brukar aldrig tidigt kolla in budgethotell. I relativt dyrare hotell (3-stjärniga eller högre) anser jag att det är lämpligt att checka in tidigt, men inte på billigare hotell eller vandrarhem.

Jag vet inte om min policy är korrekt eller inte, men ibland kan jag stöta på problem om jag anländer någonstans runt klockan 11:00 medan incheckningstiden kan vara 14:00. Skulle det vara otrevligt i båda fallen (dyrt och billigt) att begära en förhandskontroll i förväg?

Använder anslaget av detta land för land ?

    
uppsättning Aditya Somani 16.05.2014 03:16

9 svar

41

Jag arbetade i en mängd hotell och vandrarhem när jag var ung backpacker och student. Det enkla svaret är att det kommer ner till tillgängligheten av rum (eller sängar om du bor i sovsal).

De flesta hotell kommer att lägga in en incheckningstid på middagstid för att ge dem tid att få åtminstone några rum redo för de tidigare ankomsterna, men även det bör aldrig betraktas som en garanti för att komma in i ett rum.

Ett typiskt hotell har precis tillräckligt med hushållspersonal att vända om på alla rum på en dag. Typiskt utförs de rum som checkar ut (en full vändning) först, följt av rum som vistas (mer eller mindre bara städa). Så om alla vände sig in på klockan 12.00, så skulle de flesta av dig vänta.

Det finns inget "fel" när du anländer tidigt, det är före den angivna incheckningstiden, det är bara att chansen att ett rum av den typ du bokade är redo minskar det tidigare på dagen du anländer.

Det värsta som kommer att hända är att de vanligtvis erbjuder att förvara ditt bagage för dig medan du går till din verksamhet. Receptionen ger vanligtvis en indikation på när ditt rum kommer att vara klart.

Om du verkligen behöver ditt rum (till exempel att duscha och byta), förklara bara ditt behov och de kan vara villiga att byta dig till ett rum som kommer att vara klart förr eller kanske även erbjuda dig ett rum som är ledig men ännu inte uppbyggd speciellt för att använda badrummet. Det gör aldrig ont för att fråga sig artigt och se vad de kan göra för dig.

    
svaret ges 16.05.2014 06:52
16

Praktiskt taget alla hotell som jag har haft erfarenhet av (och de allra flesta är budgethotell eller vandrarhem) tillåter en tidig incheckning om rummet är klart. Om det inte är så har de vanligtvis inga problem att hålla dina väskor för dig tills rummet är klart, så du kan släppa dina saker och gå och äta lunch eller se staden i tiden.

Om du någonsin befinner dig i en situation där det är viktigt att checka in tidigt, och du inte kan fångas med dina väskor runt, bara ringa fram för att vara säker på en tidig check-in ett alternativ.

    
svaret ges 16.05.2014 04:05
15

Heck, om jag kommer till min destination, checkar jag in. Vandrarhem, B & B, hotell, har aldrig haft problem.

Generellt är det enda problemet att rummet kanske inte är klart. Inget problem, de flesta har en plats att lagra dina väskor, och då är jag fri att utforska staden eller göra vad jag ville göra, och sedan komma tillbaka senare och gå till mitt rum.

Den enda gången den var bristfällig var i Astrakhan, när jag kom hund trött på 6am. Jag gick för att se om de skulle låta mig checka in tidigt och fick höra "inga problem", ja, slags - de pratade inte engelska, jag talade som två ord av ryska.

Verkade bra, de visade mig mitt rum. Problemet var nästa morgon bestämde de sig för att jag endast fick 24 timmar om jag betalade för en dag, så klockan 6 påbörjades de på min dörr och sa att jag var tvungen att lämna eller betala mer, vilket jag trodde var lite grovt, men jag hade inte språkkunskaper för att diskutera det ordentligt: /

    
svaret ges 16.05.2014 06:34
11

Jag har tillbringat hela min karriär (16 år hittills) på hotell, och om det är orubbligt eller inte beror på din inställning.

Det hotell där jag jobbar har för närvarande en 3 PM incheckningstid (och en 11:00 utcheckningstid.) Det är inte ovanligt att folk dyker upp klockan 9:00 och kollar om de inte kan checka in ännu . Det är otrevligt, som om de förväntar oss att kasta ut folk tidigt så att de kan checka in.

Men om någon kommer tidigt och frågar om sitt rum är klart (i stället för att kräva), är jag glad att tvinga om rummet är klart. Om inte, erbjuder jag att hålla fast på sina väskor tills rummet är klart. Jag jobbar för närvarande i ett litet boutiquehotell, så om vi är utsålda rum kanske det inte är klart förrän den faktiska incheckningstiden.

Så, ber om att checka in tidigt är inte ojämn. Att förvänta sig det, kräva det eller ge skrivbordets kontorist en svår tid är oklanderlig. Få mig inte igång på sena utcheckningar! Det är ungefär lika oförskämt som möjligt!

    
svaret ges 01.06.2014 13:59
5

Jag har stannat i drygt 100 hotell under de senaste 8 åren. Om det är en stad vet jag väl, och är säker på min tid mellan arbete och hotell, brukar jag checka in väldigt sent - efter att jag har avslutat arbetet. Annars checkar jag in så snart som möjligt efter att jag anlänt.

Om jag är sen, lät jag hotellet på förhand - delvis för att vara artig, men också för att undvika att mitt rum avbröts om jag tycker att jag är en no-show.

Om jag är tidigt kommer jag bara på spec. Om ett rum är tillgängligt så ska jag checka in. Om det inte är så kontrollerar jag alltid i mina väskor och alltid tar bellhoppen dem till mitt rum så att de är de när jag återvänder.

Visserligen tenderar jag inte att stanna kvar i något mindre än 4 stjärnor, så det har inte riktigt testats på billiga hotell, men jag tycker att den enda oklara handlingen är att misslyckas med att informera om du kommer att vara sent.

    
svaret ges 18.05.2014 01:49
4

Det är en tjänstesektor - de vill ha din anpassade och brukar böja bakåt till accommodate du. Vissa kommer att ha tillgången (och i så fall skulle det förmodligen annars gå i spill) och kommer inte att debiteras och andra kommer att debitera (bra för dem, intäkter som de annars skulle ha missat).

uncouth "Saknar goda sätt, förfining eller nåd" - har inget att göra med det, för hotell .

Jag är ofta borta i två till tre veckor på en plats i taget och ungefär hälften av tiden kommer fram till ett hotell i de tidiga timmarna. Naturligtvis förväntar jag mig att betala för den kvällen om du checkar in före klockan 08:00 lokal - det är det enda sättet att vara ganska säker på ett rum före klockan 12:00 klockan 2 Därefter skulle jag "ta mina chanser" - och inte förvänta sig att betala extra. Få hotell är fullbokade för annat än några toppperioder och rummen är inte färdiga att beställa men nästan så snart de tidigare beboarna har lämnat sig. Så, om de inte upptagits av någon annan efter middagen dagen innan, kommer de ändå att vara redo. Jag skulle fråga, och om ja, det borde inte vara något problem (ej heller extra kostnad) och om nej, jag skulle bara vänta. Hotell har ofta folk som kontrollerar ut under de små timmarna, så ett rum kan vara "tillgängligt" men inte färdigt och om det erbjuds och accepteras skulle jag verkligen inte förvänta mig att hotellet debiterar extra.

Det är annorlunda för de mindre anläggningarna som sannolikt inte har nattpersonal. Din värd kan väl vara innehavaren och täcka många andra roller också. Att sätta på sig dörren vid oredda timmar utan varning skulle verkligen vara dålig manövrering. Även fråga med intrycket att du förväntar dig ett gynnsamt svar skulle sakna nåd - men en artig förfrågan om möjligheten är annorlunda.

För land-för-land skillnader skulle jag säga att det finns nästan ingen i detta avseende, även om jag inte har besökt dem alla.

    
svaret ges 17.05.2014 03:08
3

Låt oss säga att hotellet har en utcheckningstid klockan 11:00 och en check in tid klockan 14:00. Då skulle jag dela dagen i tre tidszoner.

Before 11:00 a.m.
From 11:00 a.m. to 2:00 p.m.
After 2:00 p.m.

Om du checkar in efter klockan 14:00 är det helt klart ok. Som en praktisk fråga, om du checkar in klockan 1:30 eller 1:45, borde det inte vara ett problem.

Om du checkar in före klockan 11:00, kan det vara ett problem. Ett rum kan vara tillgängligt endast om någon har checkat ut tidigt och hotellet hade tid att rengöra det. Om det finns många människor som checkar ut runt klockan 11.00, kan det ta fram till kl. 11.30 innan den första omgången av rum städas.

Så det lämnar ett "fönster" mellan 11:30 och 1:30. Inom det här fönstret, ju senare du checkar in, desto bättre. Det kan vara en stor skillnad mellan 11:30 och 12:30 och vid 1:30 kan det inte vara något problem, som diskuterats ovan.

Det finns ett alternativt scenario. Vissa hotell kommer att tillåta en "partiell" incheckning. Det vill säga, du kan registrera dig som gäst och stow ditt bagage med hotellet för att säga 11:15, gå till lunch eller vad som helst och bli tilldelad ett rum när du kommer tillbaka mellan 1:00 och 2:00.

Och till sist, om hotellet är "inte upptagen" och har några tomma rum, kan du komma fram till klockan 10.30 och få ett rum.

Det är sant att ett dyrt hotell förmodligen har en större städpersonal och fler rum tillgängliga vid 11:30 än en liten.

Å andra sidan gör det inte ont att fråga sig artigt på något hotell och ta reda på vad hotellet kan göra för dig vid en viss tidpunkt.

    
svaret ges 19.06.2014 01:40
1

Medan det inte är "ojämnt", brukar incheckning från kl. 14.00 att du kan checka in från 2 PM, vilket innebär att du helt enkelt inte kan teknisk incheckning före 2 PM. Åtminstone i Tyskland, Österrike var det fallet.

Du kan lämna ditt bagage, du kan använda den offentliga WC, eller be om att använda personalen, du kan sitta i loungen, använda gratis WIFI, eller gå på promenad.

Men i varje fall informerades jag om att jag först kan checka in vid den angivna timmen. Så när jag går till vandrarhemmet förväntar jag mig de nämnda sakerna och anpassar mig till dem. Jag har vanligtvis i små ryggsäckar allt jag behöver för dagen och alla oanvända saker i huvudsäcken, som jag lämnar i bagageutrymmet.

Jag förstår inte förstå det stora gapet mellan utcheckningsfristen och incheckningstiden, eftersom gästerna som sover mer än 1 natt i alla fall kan ligga i sovsalarna (som sover efter hela nattpartiet etc. ) så du har begränsade möjligheter till sanering ändå ...

    
svaret ges 10.12.2014 15:30
1

Jag är säker på att detta skiljer sig åt för varje boendeleverantör och de skulle alla ha sina anledningar till sin policy för tidig incheckning. (Att debitera eller inte debitera, det är frågan?) Jag tvivlar mycket om det bara är att få mer pengar ut av gästerna, eftersom de som gästservice skulle riskera störande gäster. Vi har en gård / liten anläggning, annan egenföretagare och erbjuder även rum för B & B. Vi anger helt klart vad vår tidigaste incheckningstiden är för gästerna. Detta gör det möjligt för oss att lämna huset när gästerna har checkat ut, att ha en tendens till djur och gårdar jobb, tillbaka för att städa rummen och att få andra saker som måste göras utanför lokalerna. Vi har ett ganska strikt tidtabell att arbeta med. Vi får nu fler och fler gäster som berättar att de behöver för att checka in tidigare än vår incheckningstid. Och blir upprörd när vi berättar för dem att de kanske inte kan. Ur vår synvinkel varför bokade de med oss om de visste att de behövde någonstans där de kunde checka in tidigare? Vanligtvis finner vi att det inte var nödvändigt för dem att checka in tidigare men bara bekvämare för dem. Om gästerna verkligen behöver checka in och få tillgång till sina rum tidigare på dagen, måste vi få extra hjälp så att en av oss kan städa / vara i tjänst igen, och det kostar oss själva tid och pengar. Men gästerna är välkomna att släppa sitt bagage och hämta en nyckel om de meddelar oss först. Som ett annat scenario, om någon visste att de var tvungna att vara på ett visst ställe vid en viss tid, men deras plan / tågschema inte skulle få sin tid den dagen skulle de fråga tågtjänsten att springa tidigare för sin bekvämlighet?

Jag tycker i grund och botten att det är allting att vara hänsynsfull och titta på andras synvinkel.

    
svaret ges 15.08.2015 16:18