What är den här oanvända bruna ledningen i min termostaten?

1

Jag ersatte en befintlig Honeywell programmerbar termostat med en ny Z-vågaktiverad CT101-L termostat igår. Allt gick bra, och C, W, Y, R och G-kablarna hittade sina riktiga målkontakter. Termostaten fungerar bra, och jag kan styra den på distans. (Har inte testat luftkonditionering på grund av djupfrysningen här i Minnesota, men jag antar att det är OK).

Min fråga handlar om en oanvänd brunfärgad tråd som är gjuten tillbaka i väggen. Detta hänger sig tillbaka på sig själv och var inte kopplat till någonting på den gamla termostaten. Jag är inte säker på var / hur man spårar det här tillbaka till ugnen.

Vad är denna tråd? Är det en utetemperatur / luftfuktighetssensor (som skulle vara mer än fantastisk), eller bara något som är en vanlig del av kabeln (vilket förmodligen också är bra, så jag kan noga lägga till sensorn). Eller använder du det någonstans och låser upp lite mer termostat godhet?

    
uppsättning alt 05.03.2015 19:08

2 svar

3

Det är troligt inte kopplat till någonting. Om du går till ugnen ser du sannolikt kabeln som går till termostaten. Du kommer också troligen att se den bruna vajern antingen lindas runt kabeln eller bara inte ansluten till någonting.

    
svaret ges 05.03.2015 19:50
0

Den bruna ledningen är för nödvärmen som finns på vissa HVAC-modeller. Jag har en värmepump och har en brun tråd.

    
svaret ges 06.06.2018 16:03