Vilket är prov nr 118 i fallet Charles Dexter Ward?

9

I H. P. Lovecraft s Fallet av Charles Dexter Ward , Dr. Willett

Enters Joseph Curwen's dungeon and resurrects a dead person identified as No. 118 by reciting the incantation of the Ascending Node over his salts.

Dr. Willett berättas av

The resurrected Joseph Curwen, impersonating Charles Dexter Ward, who he secretly murdered,

det

"Twas Number 118, och jag tänker på att du skulle ha skakat om du hade tittat upp den i min lista i andra rummet."

Nej. 118 själv ger Dr Willett en anteckning som frågar läkaren till

kill Joseph Curwen.

Det blir snart klart att nr 118 är motsatt till de nyfikenheter som har förekommit och önskade sig vara en allierad av Dr Willett.

Vem är nr 118?

Tidigare i berättelsen

The grave of Ezra Weeden, a primary instigator in Joseph Curwen's initial downfall and the romantic rival of Curwen, is robbed. There doesn't seem to be any other mention of Weeden in the 20th century occurrences, so without a further connection the passage seems superfluous.

De två målens gemensamma mål tyder på att nr 118 faktiskt kan ha varit den personen, men

Note given by No. 118 to Dr. Willett in eighth century Latin seems to indicate someone much older than Ezra Weeden.

Det höll mig också att nr 118 kunde vara

The recently murdered Charles Dexter Ward himself. Ward's reference to killing Dr. Allen (who is actually an alias of Curwen) and dissolving his body with acid and No. 118's mention of doing the same to Curwen seem to support the idea, but that still doesn't explain the archaic note. Ward is described as writing in a somewhat modern style, at least as opposed to Curwen. It also doesn't explain why Curwen would want to murder Ward if he was going to resurrect him later anyway.

    
uppsättning Robert Columbia 06.02.2018 22:56

4 svar

2

Vi pratar om en mycket kraftfull trollkarl från Dark Ages. De flesta av trollkarlarna i Lovecrafts arbete skulle ha velat komma på Curwen bandwagon. Visningen av makt i attackerande Curwens partners verkar utesluta Weeden eller Ward. Det verkar också som att Dr. Willett skulle ha erkänt namnet.

Så vi har att göra med en välkänd europeisk mörkålder-trollkarl med stor makt som inte är kopplad till någon Mythos-plot. Jag går med Merlin, men jag är öppen för andra förslag.

    
svaret ges 30.08.2018 20:30
10

Det är helt okänt. Det finns inga ledtrådar i berättelsen som föreslår en viss individ. Baserat på hans användning av Dark Ages Latin, verkar den skickliga trollkarlen, vars salter var nummer 118, vara någon som inte på något annat sätt hänvisades till i berättelsen. Ingen av de möjligheter som uppstod i den ursprungliga berättelsen eller den aktuella frågan (Ezra Weeden, Charles Dexter Ward, eller Benjamin Franklin, vars rester är underförstådda att ha tagits av Curwen) skulle ha någon anledning att kommunicera på detta sätt.

Vidare från Willets ord om att vakna efter händelsen: " Det skägget ... de ögonen .... Gud, vem är du?" Vi kan konstatera att andan han såg var var en han hittade mycket överraskande. Det verkar inte som det svar som Willet skulle ha gjort för att se antingen Ward (eller den skägglösa Franklin, trots S. T. Joshi som preliminärt identifierar 118 med Franklin i hans anteckningar om berättelsen). Så den vänliga 118 är fortfarande ett mysterium.

    
svaret ges 06.02.2018 23:08
1

Jag är övertygad om att det är Noden. Skrivstilen passar hans era, och han är den enda av kärlekskrigets "gudar" som någonsin var välvillig.

    
svaret ges 12.04.2018 07:17
-1

Jag undrade alltid om det skulle kunna vara Jesu kropp som de tog upp. Skulle inte förklara latinhundratalet, men allting är meningsfullt. "Det skägget ... de ögonen ... Gud, vem är du?" passar, han kunde ha förseglat ingången och gjort det hela systemet av grottor försvann, och han hjälpt mycket Willet att fly. Jag tycker också att det är säkert att säga att Kristus verkligen skulle ha öppnat en stor burk av kåpa om han hade blivit uppstånden av en ond nackdel.

    
svaret ges 18.01.2019 00:41