How ska en del av gjutjärnsledningar bytas ut?

3

Jag upptäckte just en läckande sektion av gjutjärnspip i min källare. Det finns fukt runt lederna, men jag antar att det kan vara pinhole-sized fläckar eller en spricka på den bit som jag inte lätt kan se. Jag är inte säker på hur länge det har varit så här men jag vill få det hanterat ASAP. Jag letar efter lite information om den övergripande processen och några idéer om svårighetsgraden så jag kan hantera rörmokaren. Ska det ersättas med nytt gjutjärn eller något annat? Kommer de att gräva upp golvet?

Huset är 67 år gammalt. Det här avloppsröret verkar vara för sovrummet på övervåningen, baserat på dess läge mot husets framsida.

Den enda åtgärden jag har tagit gör badrummet av gränser och jag har installerat en avfuktare i källaren.

Här är bilder

    
uppsättning Brian Lyttle 10.11.2014 16:35

2 svar

3

Avloppsrör med köldbeslag, dessa är förpackade med oakum och överlagrat med varmhällad ledning på plats för att försegla och sedan ett andra lager hälls in för att slutföra tätningen.

Det kan bara behöva ledningen som drivs in för att packa om egget och ett nytt skikt av bly hälls.

Kontakta en rörmokare med kunskap om gamla avloppssystem, gjutjärn kan ta lång tid att rosta igenom och kanske inte behöver bytas ut.

    
svaret ges 10.11.2014 17:58
2

Fuktpooling i lederna som det föreslår stående vatten i röret, vilket så småningom kommer att rosta ut det säkert. Om så är fallet finns det förmodligen en blockering av något slag nedströms, vilket resulterar i avloppssäkerhetskopiering (ew). Jag skulle definitivt ta itu med det först. Därefter kan du bestämma om det är värt att byta ut röret. Min gissning är att om jag har rätt, när du fixar blockeringen, kommer den här delen av röret att vara bra under en längre tid.

    
svaret ges 10.11.2014 19:10