Vad är en bra lösning för att dölja isoleringen i en oavslutad källare?

3

Först och främst, låt mig notera att jag är en hyresgäst i detta hus. Min hyresvärd gör det möjligt för mig att göra små förbättringar, men jag kommer inte att slutföra källaren med gips själv.

Vi har i princip ett oavslutat källarutrymme i huset som används för lagring, tvätt och mindre verkstadsuppgifter. Det finns också några dräneringsrör som ligger i mitten av rummet. Tak- och väggytorna är fyllda med rosa glasfiberisolering, men de är öppna och utsatta.

Jag skulle vilja göra utrymmet lite mer inbjudande och kanske lite säkrare att andas in för utökade workshops, genom att täcka upp isoleringen med något billigt och snabbt att installera (och det behöver inte bygglov ). Är det kanske häftigt Tyvek-lakan på tapparna en lösning som skulle fungera här? Några andra / bättre idéer?

    
uppsättning bobtiki 04.01.2013 21:56

3 svar

1

Om du inte vill investera i sheetrock eller paneler, kanske du kan sträcka lite attraktivt tyg över tapparna och häfta det. Plocka upp lite billigt material på något avstängningsutlopp. Om du blir uttråkad med mönstret eller färgen ändrar du bara den.

    
svaret ges 04.01.2013 22:14
2

Jag har sett den täckt med fiberglasmasken. Det kommer att låta det andas, men håll det fortfarande av dig om du av misstag borstar upp mot den. En hel källare som omfattas av det skulle inte vara så billig men. Kanske lite 1/4 tums paneler.

    
svaret ges 05.01.2013 00:37
0

Jag skulle undvika att använda tyvek eller någon annan liknande ångspärr i en källare.

När det gäller andning, bör isoleringen inte lägga upp problem om det lämnas ostört. Om du måste täcka det, skulle jag helt enkelt gå med sheetrock. Det är inte så dyrt. Pegboard kan vara en mer användbar sak att täcka med, men blir mycket dyrare.

    
svaret ges 04.01.2013 22:11