Drainage för nivå uppfart

0

Jag tänker på att byta ut min asfaltuppfart med granitbeläggning. Problemet är att om jag bygger en murbädd för granitblocken kommer den att vara jämn, så att vatten kommer att sitta ovanpå uppfarten och inte tömma av.

Vid professionell vägbyggnad är vägytan kronad för att ge vattenavverkning.

Hur kan man bygga uppkanten så att vatten skjuter ut?

    
uppsättning Tyler Durden 08.10.2016 16:53

1 svar

1

Du behöver inte köra uppkanten, bara se till att avrinningen sluttar bort från huset till en och en halv tum per tio meter; så om din uppfart är 20ft lång, bör botten vara 3inches lägre än toppen. Om möjligt, häll i två riktningar så att vatten sträcker sig till botten och till sidan. (rekommenderat minimum är 1 "till 10", men jag gillar att spela säkert)

Du ställer inte in granitblock i en morterbädd - den är för stel och spröd. Använd block som är utformade för en bilresa (de är tjockare än de normala paversna du kan köpa). Sätt en bra bas under det - 8 till 12 inches, komprimerad. Något mindre kommer inte att ta vikten på bilarna för länge. Tillbringa mycket pengar och tid att få basen rätt, och blockdelen av det blir roligt.

Internet har stor hjälp om hur man bygger och installerar uppfart. Mitt råd är bara enligt följande:

  • Förbered din bas så att den sträcker sig sidled 50% av djupet. Så om du arbetar på en 12-tums bas vill du förbereda ett område 6 "extra allround (så en 10'x20-enhet behöver en 11" x 21 "-bas)
  • Hyr eller köp, en vibrerande platta kompaktor. Det är värt det för hastighet och kvalitet på finish.
  • Tänk inte att du kan komma undan med en tunnare grund eftersom du har hård mark. Du kan komma undan med det, men det är bättre att vara helt säker på att basen du har byggt är enligt dina specifikationer, inte Mother Nature.
  • svaret ges 08.10.2016 17:31