Vad är en bra, fri, Space-faring RPG? [stängd]

Jag letar efter en Sci-Fi Space-faring RPG som uppfyller följande krav:

 • Systemet är gratis eller har tillräckligt med OGL-regler som kan spelas gratis.

 • Reglerna bör främst eller enbart utvecklas för en Sci-Fi, Space-faring RPG. Ingen sci-fi-variation på ett generiskt system - inga GURPS, Fate, Hero System, d20, etc.

 • Spelet är regler-tillräckligt tungt för att ha detaljerade regler för rymdflygning och rymdbekämpning.
 • Spelet har detaljerade karaktärsskapande och utrustning regler.
 • Inställningen skulle vara vid den tidpunkt då rymdresor var mycket vanligt, eventuellt långt framtid eller transhumanist.
 • Förhoppningsvis är det tillräckligt med krav som anges för att begränsa sig till det bästa svaret. Jag skulle verkligen uppskatta någon hjälp med ett sådant system.

      
  uppsättning WrongOnTheInternet 10.09.2014 22:08

  2 svar

  Det här är det enda jag vet om det är helt gratis:

  Stjärnor utan nummer

  Detta var är en del av D6 universella systemet. Men jag lägger till det här eftersom förföljarsystemet var Star Wars Rollspelet. Av alla D6-spelen är detta närmast den ursprungliga sci-fi-RPG:

  D6 Space

  Cepheus-spelmotorn är tillgänglig som en klon av klassisk resenär och Mongoose Traveler 1: a upplagan.

      
  svaret ges 10.09.2014 22:26

  Min allra första RPG, det ärevördiga TSR-spelet Star Frontiers, är (lagligt) tillgängligt gratis från starfrontiers.com nu . Alpha Dawn var det grundläggande rymdopera-spelet och Knight Hawks var fulla stjärnorhip-regler. Percentilbaserad statistik / färdigheter, massor av utrustning.

  Jag har också spelat mycket av den senare TSR SF-spelet Alternity. Fastplays kan hämtas gratis ; resten måste du bli van vid. "Free" är ett lame krav ändå, om du inte bor i en tredje värld hellhole kan du enkelt välja att hoppa över en film och spara tillräckligt med pengar för att få en regelbok som ska användas för att köra en hel kampanj med.

  Eclipse Phase är transhumanist med rymdresor endast inom solsystemet; Det är gratis nedladdningsbart. Det är också modernt och välskött.

  Det här är verkligen inte en mycket väl fokuserad rekommendationsfråga. Det finns 25 sidor av operativsystemkärnor som anges på RPGGeek. Bara på RPGNow, letar efter gratis sci-fi-kärnregler finns det 194 av dem. SF med mechs! Med Cthulhus! Du måste dela vilken typ av historia du vill berätta / kampanjen du vill köra för att få bättre svar.

      
  svaret ges 11.09.2014 05:46