Hur man gör kanter på pannkakor är krispiga och insidan mjuk

14

Jag vill göra pannkakor som har en lite krispig utvändig ring men på insidan är mjuka som en pannkaka. Hur kan jag göra detta? Tack.

    
uppsättning user1191 21.07.2010 00:54

13 svar

11

Det finns två saker att spela här, och tyvärr tar det några försök och fel för att få det här.

Den första är värmekontroll. Du kanske vill försöka laga mat på en högre temperatur under en kortare tid. Detta kommer att laga utsidan mycket snabbt och insidan lite långsammare. Men du vill inte höja värmen för mycket, eller bara bränna utsidan och vara nästan rå på insidan. Yuck.

Den andra kommer att bli din smärta konsistens. En tjockare smet som stiger lite mer tar längre tid att laga mat i mitten. Om du har problem med att mitten blir mjuk, lägg till lite mer mjöl och / eller lite mer bakpulver.

Som jag sa kommer det att ta lite försök och fel. Du kanske vill investera i en bra IR-temperaturläsare för att få en exakt läsning av hur varmt din panna är för att hjälpa till med experimentet.

Lycka till!

    
svaret ges 21.07.2010 01:06
8

Det handlar om att få pannkaka att steka: använd en vegetabilisk olja och se till att din grill är varm (men inte för varm för att få oljan att brinna) innan du börjar göra pannkakor. Detta gör att kanterna börjar skarpa innan matlagningsprocessen torkar ut pannkaka.

    
svaret ges 21.07.2010 00:59
4

Jag gillar dem så, det här gör jag:

Gör min smet från början, jag gör det för ögon nu, så minns inte mätningarna.

Något så här:

1-2 ägg blandade i mjölk för att göra en kopp

2 + koppar mjöl

matsked socker

1/2 tesked salt

2 tsk bakpulver

4 matsked smält smör, inte margarin (coolish)

Tillsätt de torra ingredienserna i en skål och wisk, eller sikt ihop eller rör det riktigt bra med en gaffel eller något.

Gör en brunn i mitten av torra saker och häll i mjölken / ägget (arna)

Häll smält smör på mjölkäggblandningen och mixa omedelbart upp ... några klumpar är normala och förväntas. Du borde ha en ganska tunn smet, om du tycker att den är för tunn, tillsätt mjöl till tjock? Lägg till mer mjölk. Tunna pannkakor skarpare upp bättre vid kanterna.

Obs! Om dina pannkakor har ett slags fläckigt utseende med lite brunning och några vita fläckar, sa jag att du sätter in för mycket bakpulver, minska det nästa gång.

Förvärm en tung panna (jag använder en gjutjärnspanna) till där smöret börjar börja röka

lägg om en tesked smör (de riktiga grejerna) i mitten av pannan och låt den smälta lite, häll sedan smeten över den och omger den med smet.

Obs! Att öka smöret ökar kantens hårdhet.

När bubblorna i pannkakans kant är inställda (de är öppna), vrid den.

När du drar den första pannkaka ut, upprepa smöret och häll lite, fortsätt att göra detta tills alla pannkakor du vill ha är kokta.

Jag brukar äta en medan jag lagar mer och kallar folk in när de kommer ut från grillen, det är bäst när de är fräschaste.

Obs! Jag har lagt till allt jag någonsin kunde tänka på för detta recept, förutom chokladflis ... skivad banan, apelsiner, smaksatt yoghurt, jordnötssmör, alla typer av nötter, smulad bacon, vitlök (en gång), lök båda färsk och carmalized, ost, blåbär, rasins, strömmar etc. Används för att låta en av barnen välja något ut att lägga till. Massor av roligt!

Åh ja, äkta lönnsirap är matchlös. Det är dyrt men du använder mycket mindre av det, och den som lägger sin tallrik i diskbänken med en stor pool av dessa saker på det blir smutsigt utseende. Tar lite träning, men är värt det.

Njut!

    
svaret ges 21.07.2010 06:15
4

Det bästa sättet att göra exakt vad du har bett är att använda en gjutjärnspanna. Börja det varmt, men innan botemedlet börjar röka. Lägg till lite vegetarisk olja (eller smör eller svamp, men bränn det inte) och se till att det kommer att täcka pannan och nästan ändra konsistens eftersom det är ganska varmt. Du kan berätta för att det blir mindre visköst.

Häll en testerkaka där (om storleken på en silverdollar) för att testa värmen. Om det här fungerar, starta din tårta och njut.

Jag brukade vara en stor fan av Bisquick, men min fru har mig omvandlad till super tack från-repa smet. Hur som helst, den här heta gjutjärnsmetoden ska ge dig de krispiga kanterna du önskar. Ett gjutjärnspann gör detsamma, men jag har hittat dessa varp på ett konvex sätt, vilket gör dem mindre önskvärda för pannkakor.

UPDATE

Jag har använt kokosnötolja mycket nyligen för att laga mat. Det har fördelar, men med tanke på det här inlägget har jag hittat det frites smör ganska snällt.

Som en sido gillar jag att steka majs tortillor i ca 3/8 tum kokosolja för hemlagade taco skalar; -)

    
svaret ges 21.07.2010 01:21
2

Fat + Heat + Richer Batter

Mer fett kommer att hjälpa pannkakorna steka och skarpa. Mer värme hjälper fettfett och skarpa pannkakorna. En rikare smet hjälper pannkaka stek i pannan.

Jag föredrar faktiskt mycket tunna, krispiga pannkakor och jag tycker att det är med "svenska" pannkakablandningshjälpmedel för att producera tunnare och krispigare pannkakor.

    
svaret ges 11.08.2010 03:12
1

Det bästa sättet jag har hittat att laga pannkakor är fyra minuter i en quesadilla-tillverkare. Vår modell har upphört, men liknande ska också fungera.

    
svaret ges 21.07.2010 04:50
1

Koka pannkakan som vanligt på en varm griddle, men torka olivolja runt sina kanter innan du bläddrar. Låt sizzle och flip som vanligt. Då får du en mjuk mitten och knäckt kanter!

    
svaret ges 09.08.2013 22:15
1

Min mormor är ett proffs på detta ... hon använder en liten mängd förkortning i en gjutjärnspanna och blandar hennes smet till en något tjockare konsistens ... du bör höra smeten sizzle när den träffar pannan. .

    
svaret ges 21.02.2015 19:23
1

Nästan alla här är fel. Jag älskar också krispiga pannkakor, det är de enda jag ska äta! Har du någonsin lagt märke till att din första pannkaka vanligtvis har spridda kanter och då gör resten inte?

Så här gör du det:

Gör smeten något tunnare än normalt. Ha pan lite svalare än vanligt. Tillsätt en bra mängd smör på pannan (tillräckligt så det poolar mycket lite i fläckar) (inte blötläggs men). Tillsätt smeten för att panorera. Sprid smet tunnare än normalt, inte super tunt men). Det borde smält smör runt kanterna. Vrid nu värmen upp lite.

Tips: 1.Du vill ha pannkylaren när du sätter batteriet i, så kallt att du måste uppvärma för att laga mat. 2.Du vill ha smält smör runt kanterna. 3. Du vill att pannkaka ska laga långsamt. 4. Du vill ha smöret runt kanterna för att steka / skarpa kanterna. 5. För att göra mer än en, rekommenderar jag att du rengör din panna mellan varje pannkaka. (Om inte, kommer den andra aldrig att bli lika bra som den första. 6. Öva med att använda rätt tempor, mängd smör och tillagningstid är avgörande!

    
svaret ges 11.11.2016 00:23
0

Jag smörjer pannan med olivolja och det ger en fin krispig yttre och en fin mjuk insida. Vi använder olivolja i stället för vegetabilisk olja eftersom det är en hälsosammare fett.

    
svaret ges 22.06.2011 02:59
0

Jag hjälper smöret med vegetabilisk olja först, värme tills rökning, lägg det klargörda smöret och häll i smeten ... kanterna skarpa som en trattkaka. Jag slår sedan ner värmen och koka tills bubblorna visas och vänd sedan. Jag använder en sautépanna per pannkaka (en i taget för dessa pannkakor i monsterformat) det hjälper skarpa kanterna som att det är friterat, och det är mycket lättare att flippa eftersom kakan är större än vanligt. Centrum är fluffigt och mjukt, kanterna som en trattkaka. Jag slutar med en klappa eller två smör, tunn lager lönnsocker, en strö av råsocker med stor säd och en tunn artistisk avdragning av sötad kondenserad mjölk.

    
svaret ges 16.02.2017 17:11
0

Pannkakor är extra mjuka om du lägger bakpulver i smeten. För skarp, hög värme och blanda 2 delar smör med en del olivolja (eller någon) olja, så smöret blir inte bränt. Tillsätt smeten och koka tills bubles börjar bildas på pannkakan, flip och koka sedan i endast 10-15 sekunder.

    
svaret ges 09.07.2017 19:20
0

Försök att tillsätta lite rismjöl till smeten - det här är en etablerad teknik för att få precis den önskade effekten i pakora och tempura batters, det ska vara anpassningsbart till pannkakor lika bra.

    
svaret ges 09.07.2017 20:04