DOCTOR WHO: Davros i den stulna jorden och trollkarlens lärling [stängd]

-2

Vi vet alla att doktorn inte sparade (första) Davros i den balten av stigande händer från smutsen.

Men när Davros träffade doktorns yngre versioner (låt oss prata om The Stolen Earth Tennant era) nämnde han ingenting om att hans yngre själv var kvar där av doktorn.

Jag vet att det enkla out-of-univers-svaret på ett plotthål är att det är ett "skriptfel" eller att "i Tennant-tiden kunde de inte veta att doktorn kommer att få chansen att spara eller inte Davros ".

Finns det något annat svar på detta (in eller ut ur universum)?

    
uppsättning Alx Tioltisan 20.09.2018 18:12

1 svar

2

Chansen att spara Davros hade inte "hänt än"

Ta en titt på tidslinjen för en julkollektion. Doktorn gör ett antal saker i Kazran Sardicks förflutna, vilket gör honom till en trevligare person. Eftersom de alla ägde rum i Sardicks förflutna, borde de ha "alltid hänt", men de gjorde inte - de "skedde bara" som doktorn gick tillbaka för att få dem att hända.

Så det är bara när doktorn når poängen i hans tidslinje där han går tillbaka och gör en sak (som att neka att rädda en ung pojke) sker händelsen retroaktivt i tidslinjen för de berörda personerna.

Nu har de också gjort stunder där doktorn träffar någon för "första gången" bara för att inse snabbt att den personen personligen har träffat honom redan - drottning Elizabeth är ett bra exempel. Och om du letar efter en förklaring till varför det fungerar ibland, och på annat sätt måste jag göra någonting.

    
svaret ges 20.09.2018 20:31