Can det oupphörliga budbäraren hittar en alchemical upphöjd?

4

Infallible Messenger är en av mina favorit trollkarlar; förutom att tillåta kommunikation över otroligt stora avstånd, öppnar den dörren till en mängd hyinks som att pumpar upp perfekta sociala attacker för avlägsna subversioner av fiender. Utkast Häst Mäta dig själv till cheruben för transport, spåra blighter för att hitta människor mundligt dolda så bra du kan inte hitta dem och andra underbara shenanigans. Tyvärr insåg jag bara att jag inte kan ta reda på om det fungerar på Alchemical Exalts, och jag är i ett Alchemicals-spel. (Ja, jag kan inte kasta det på något sätt, men det är ganska enkelt med trolldomskrav så jag antar att jag kommer att springa in i några Creation-födda allierade med detta trick förr eller senare.)

Kerub är en ande, och kan "resa från en punkt till en annan i skapelsen eller Yu-Shan nästan omedelbart." Trollkarlen säger att "om inte målets plats är mystiskt dold, kommer cheruben att hitta mottagaren" och all trollkarlen behöver göra är "namn och beskriv ett mål".

Min första tvivel är att Alchemical upphöjningar är utanför ödet. Det stämmer med många himmelska sätt att hitta människor, som jag antar att andan använder. (Jag vet inte faktiskt hur cheruben finner sitt mål och har ingen aning om var det kan vara detaljerat om det någonsin är.) Fortfarande nämner inte trolldom det som ett problem, även om det finns saker utanför ödet I boken beskrivs trolldomarna, så jag misstänker att det kan hitta människor utanför ödet. Mitt andra tvivel är att Alchemicals mycket väl kan vara i Autochthonia, vilket inte är Creation eller Yu-Shan. (Antag i denna fråga att sälarna som skiljer Autochthonia från Skapelsen har brutits och Alchemicals strömmar utomlands i skapelsen.) Självklart är Autochthonia inte skapelse eller Yu-Shan och cheruben är inte tänkt att kunna nå människor i Helvete, det andra planet som nämns i handboken. Detta leder till antagandet att det bara kan komma åt dessa två plan.

TLDR, i upphöjd 2,5, kan trollkarlen Infallible Messenger användas för att kontakta någon som är utanför ödet? Kan det användas för att kontakta någon i Autochthonia, förutsatt att det finns ett strandhuvud till skapelsen som har etablerats? Min läsning av reglerna är ja och nej respektive, men jag kan inte komma med några övertygande skäl till varför detta är så.

    
uppsättning IgneusJotunn 23.03.2015 15:51

1 svar

3

Utanför ödet: Bör inte vara ett problem. Lunarer (i standardinställningen) spenderar mycket tid utanför Fate för att undvika sina fiender, men de förskjuter inte annars deras mystiska plats - och det är vanligtvis giltiga mål för stavningen. Även om det vanligtvis är att kontakta en Lunar Enclave, behöver du veta vilken medlem som stannar i Marches mest, eftersom stavningen misslyckas om ditt mål är i den sanna Wyld. Siderealer, som ofta måste dölja sin verksamhet från den andra ödet som ser på öde, använder Messenger också som ett främsta kommunikationsverktyg, troligen för att det fungerar även när de bär sina artifact ninja-drag.

Utanför skapelse: Här kan du vara mindre lycklig. Stavningen är ganska specifik - Creation och Yu-Shan. Om ditt mål är i Autocthonia, Underworld, Malfeas eller helt i Wyld; Messenger kan inte nå dem. Observera att huruvida det fungerar på andra som är annanstans är lite mer uppe i luften - vissa människor tolkar det som att arbeta om deras portal på andra håll är i skapelse eller Yu-Shan (säg en guds sanctum) medan andra överväga någon annanstans att vara exakt det, ett annat plan (och därmed ut ur IM: s räckvidd). Så du kan bli bättre med en annan kommunikationsstavling för att kontakta Champions som frekventerar sin hemvärld. (Det finns dock många kommunikationsförklaringar att välja mellan, så du är inte lycklig. Eller du kan skapa ett basläger på Creation-sidan av Alchemicals portal och skicka ett meddelande till en utsedd dödlig som kommer att skicka meddelandet med en löpare till andra sidan portalen. Mycket av detta beror på hur vänlig du är med Alchemical och hans fraktion, men.)

    
svaret ges 24.03.2015 06:43