Schengen "B" transitvisum flera posten

0

Jag bor i Ryssland (och har bara ryskt medborgarskap) och jag ska till Kanada i juni. Jag har precis en layover på vägen där och tillbaka: i Paris och i Amsterdam. Så, min resa är Moskva - Paris (3h layover) - Toronto och Toronto - Amsterdam (12h layover) - Moskva. Jag har inga Schengen-visum. I Amsterdam vill jag gå ut ur flygplatsen och gå och vänta på filght.

Min plan var följande: Ansök om typ B - transitvisum i Frankrike och använd det i båda länderna. Den här sidan pekar på att jag kan stanna med B-visum i högst 5 dagar, men jag kan inte ta reda på om jag kan använd den två gånger. Jag är inte säker, kan jag använda den i Frankrike, lämna sedan Schengen-zonen och visa den igen i Nederländerna senare?

Övergripande är det ett föredraget sätt att lösa mitt problem? Jag har hört att det är lättare att få visum i Frankrike, så jag vill ansöka där. Och ja, jag vet att jag faktiskt inte behöver visum i Frankrike alls om jag inte lämnar flygplatsen - och det här är troligt scenariet eftersom övergången är 3 timmar lång. Jag skulle dock fortfarande vilja få chansen att gå ut.

    
uppsättning ars 29.05.2016 23:34

1 svar

4

Schengen-typ B-visum avskaffades 2010 när Visa-koden trädde i kraft.

Den webbplats du länkar till (som är en kommersiell webbplats och inte officiell myndighetsinformation) har helt enkelt inte uppdaterats. Med tanke på att det glatt reproducerar information som har varit föråldrad i sex år nu, borde du förmodligen inte lita på något som det säger.

Om du vill ha eller behöver lämna en flygplats under layover och du inte är viseringsfri, måste du ansöka om ett vanligt visum för kortare vistelser från C-kort från det första Schengenland du planerar att ange.

    
svaret ges 29.05.2016 23:39