Finns det en prestige klass som heter "Chosen Of Mystra"?

5

Jag skulle vilja veta om det finns en prestige klass som heter "Chosen Of Mystra". Jag har läst mycket om det i berättelser, men kan inte hitta något i regelböckerna.

Är det bara en fiktiv dator eller beskrivs den någonstans? Om så är fallet, var?

    
uppsättning IssamTP 14.07.2014 17:30

2 svar

13

Det är från Kampanjinställningen för Forgotten Realms.

länk
länk

Det är inte en prestige klass. Det är en mall. Den publiceras i kampanjinställningsboken.

    
svaret ges 14.07.2014 17:42
1

I 3.x Kampanjinställningar för Forgotten Realms (Greenwood, Reynolds, Williams, Heinsoo, ISBN-10 0786918365) finns det några detaljer om Val av Mystra på p247. De beskrivs som att ha:

  • En bonusstavning av varje stavningsnivå, som är en enda stava som inte kan ändras, och kan användas som en stavliknande förmåga. Så, om ditt första nivå bonusspellalternativ är magisk missil kan du inte ändra det till en annan stavning, men du kastar som en förmåga.
  • Stava immunitet mot en stavning av varje nivå. Återigen, en gång vald det kan inte ändras.
  • Immunitet mot åldrande, sjukdom, sönderdelning och gift. De behöver inte sova, men måste fortfarande vila för att memorera stava.
  • Upptäck magi , rad av webbplatsintervall.
  • Användning av silverbrand .
  • +10 förbättringsbonus till konstitution.

Medan jag inte är emot karaktärer i en FR-kampanj som blir en av de supermäktiga invånarna, skulle jag säga att det här inte är en prestige klass eftersom du inte väljer att bli vald. Jag är ingen realmshistoriker, men jag måste anta att Elminster valdes vid födseln (om inte tidigare), även om det fanns ett "möte med gudinnan" -momentet där han kanske hade formellt valdes.

En kampanj där en nivå 1-guiden är vald kan vara intressant. Jag skulle spela det med karaktären (och spelaren) utan att veta att de är utvalda, men ibland märker konstiga krafter. Låt dem lära sig sina förmågor när de går, så på några plotkritiska punkter låta de veta sanningen.

Sidanoteringar: FR-kampanjinställningen är en ganska fantastisk bok, och värt att hitta för Realms-fans. Dessutom verkar jag inte ha min Magic of Faerun -bok längre, som sannolikt har mer information.

    
svaret ges 01.11.2017 16:51