Var Alfred in på Bruces plan i The Dark Knight Rises?

14

I slutet av The Dark Knight Rises är Alfred trött på Bruces oförmåga att släppa Batman och sluta trots att Alfred säger till honom

"I've buried enough members of the Wayne family"

så Alfred lämnar Bruce.

I filmens sista ögonblick ser vi Alfred, njuter av sin drink i Italien, eftersom han spottar Bruce med Selina Kyle - precis som han sa att han drömde en dag.

Mellan tiden har Alfred gått till vem som vet. Hans vistelseort diskuteras aldrig, aldrig förklaras eller intimeras om.

Så var Alfred in på Bruces plan att "döda" både Batman och Bruce Wayne, så att Bruce äntligen kunde vara fri? Skulle de antar att Shadow League hade ett sätt att hålla flikar på sina handlingar, så att deras kamp var bara en handling?

    
uppsättning stevvve 24.07.2012 04:29

4 svar

14
scenen vid Wayne gravarna, Alfred gråter som han känner att han har låt Wayne föräldrar ner för att tillåta bruce att dö. Han säger hur han har misslyckats föräldrarna.

Jag tror att detta tydligt visar att han inte hade någon aning om Bruces plan, eftersom du kan se att han är uppenbarligen störd över händelserna som utvecklades.

    
svaret ges 25.07.2012 16:49
10

Jag tror att hela denna "ambitiösa död" sak om Bruce Wayne beror på att Nolans tidigare filminrättning hade den här typen av slut, därför antar folk plötsligt att det också måste gälla här.

Det verkar helt klart för mig att Bruce är levande, här är beviset:

  • Autopilot fixad på The Bat - (meningsfull att det användes för att flyga bomben ut till havet)
  • bat-signalen fixas - säkert Bruce Waynes arbete
  • Pärlhalsband noteras som saknas från Bruces besittningar vid läsningsläsningen ... vilken Selina bär på kaféet
  • Alfred ser Bruce på caféet! Det finns inget som föreslår det här en dröm eller fantasi - varför skulle en sådan imaginär scen dyka upp ur blått och utan någon form av sammanhang?
  • Varför skulle Alfred ha föreställt / drömma om att Selina var med Bruce?

Nej, jag tror inte Alfred var in på "planen". Jag tror inte att det här var en plan först och främst - det hände just. Alfred gråter vid begravningen och hans överraskning och glädje att se Bruce på caféet visar alla att han inte var medveten om.

    
svaret ges 26.07.2012 18:17
-2

Under scenen vid begravningen går kameran bort från Bruces gravsten till huvudstäderna för Wayne-föräldrarna, eftersom Alfred gråter och ber om ursäkt. Men han ber om ursäkt särskilt föräldrarna för att ha misslyckats dem för att inte på ett sätt skydda dem från sitt öde, inte för att misslyckas Bruce - eftersom Bruce fortfarande lever och han vet det.

    
svaret ges 29.06.2013 23:16
-3

Bruce var vid liv. Varför på jorden skulle Alfred drömma honom med Selina Kyle, som hade träffat Alfred för några ögonblick innan han bröt in i Bruce's safe. Du är BatFans, använd dina hjärnor, du behöver inte supermakter.

    
svaret ges 08.04.2014 18:38