Tast brödskivor i en konvektionsvågsugn?

6

Gör en konvektionsmikrogen en anständig toast, eftersom en brödrostsugn eller en benfylld ugn satts för att brilla? Jag har läst långt och brett på internet och i bruksanvisningar för Sharp, Bosch, etc. konvektionsmikropluggar och har kommit upp tomhänt. Jag vet att du inte kan göra toast i en mikrovågsugn, men det här är konvektion mikrovågor vi pratar om här.

Vill helst höra från någon som egentligen äger en av dessa saker istället för någon som bara läser saker som "CompuBroil®, CompuRoast®, CompuBake® - beräknar automatiskt stekning, stekning och bakningstider / temperaturinställningar." från www.sharpusa.com webbplatsen som jag: -)

Ytterligare specifika krav för vår situation är en OTR-lösning (OTR), för vilken det ofta finns mikrovågs- och konvektionsmikropplösningar som inkluderar 300CFM ventilation och belysning för vår kokkärl. Vi letar inte efter en bänkskiva. Därför önskan att se om dessa konvektionsmikrogenheter kan göra gärningen!

Tack på förhand!

    
uppsättning Mark A 17.11.2010 23:27

5 svar

2

Jag vet att det är ett gammalt inlägg .. Men jag gjorde bara toast i min mikrovågsugn / konvektionskombination och det var bra. Jag tinade mitt bröd i mikrovågsugnen, sätt den på en metallstället i 10 minuter vid 425. Det fungerade !!! Jag vet att det är 10 minuter men det tillät mig att laga ägget etc ...

    
svaret ges 10.12.2011 23:03
12

Rastning av bröd innefattar Maillardreaktionen och kräver en torr värme. Brödrostar och brödrostugnar (och konventionella ugnar) använder strålningsvärme. Konvektionsugnar använder konvektion, som namnet antyder, och det är säkerligen en torr och mycket jämn värme; frågan är huruvida en konvektionsmikrofiber verkligen ger en sann konvektiv miljö, som en high-end konvektionsugn.

Och det är där problemet i allmänhet ligger. Konvektions-mikrovågor (AKA mikrovågsugnugnar) är vanligtvis inte sanna konvektionsugnar. De använder en kombination av mikrovågor och konvektionsströmmar, vilket snabbt kommer att orsaka ångor och hämmar Maillard-reaktionen. Det här är inte ett problem med, säger kyckling, men det är ett stort problem med bröd. Du kommer att ha många av samma problem som du skulle ha med en vanlig mikrovågsugn - brödet brinner innan det rostar.

Vad du verkligen vill ha är en mikrovågsbrödrostugn . De finns, och är ofta mycket billiga. Om det faktiskt inte faktureras som en kombination av mikrovågsugn / brödrost, kommer det inte att vara mycket bra vid rostning.

    
svaret ges 18.11.2010 01:21
1

Sharp använde en konvektion mikrovågsugn brödrost ugn med en skivspelare och värmeelement ovan. Made toast, inga problem.

    
svaret ges 04.08.2012 04:42
0

Det gör toast! Jag försökte bara det. Följde ovanstående instruktioner ställde den till 425. Inte säker på hur det verkligen fungerade jag såg bara på det och när det såg ut, tog det ut.

    
svaret ges 01.02.2013 15:19
0

Enkelt svar är "ja, du kan mycket rostat bröd i en konvektionsmikrofil". Följ bara följande steg:

  • Steg 1: förvärm ugnen till 200 C.
  • Steg 2: du skulle behöva konvektion + grillkombination för att rosta brödet. Om du inte har det som standard använder de flesta mikrovågor konvektion + grill för att förvärma sig själv. Sätt ditt bröd på ett stativ av stålstål och använd konvektion + grill i 2-3 minuter eller till brunt.
  • Steg 3: Vänd på och koka den andra sidan i 2-3 minuter eller tills det är brunt.
  • Steg 4: voila du kan nu njuta av ditt bröd tillagas bättre än en brödrost.
svaret ges 04.05.2013 10:05