Has Jason Bourne varit farligare för amerikanska tillgångar än fiender?

8

I Jason Bourne , säger direktör Dewey att Bourne gjorde 32 död för Treadstone-programmet. Jag är osäker på om detta inkluderar huven i en stol som en del av hans rekrytering.

Bourne tar ner (avaktiverar eller dödar, inte nödvändigtvis bekräftat dödar) ett antal amerikanska tillgångar, officerare, agenter eller byråkrater i deras strävan efter honom.

Har Bourne faktiskt gjort mer skada på amerikanska byråer som försöker återställa eller säga upp honom än utländska stater (förutsatt att alla 32 dödades var främmande, om du behöver ett hårt nummer för att analysera denna karaktärisering)?

Jag letar inte efter en dödräkning , men jag hoppas att lägga till min förståelse eller uppskattning av serien baserat på huruvida Treadstone skapade en mer internt farlig karaktär än de gjorde en mördare av utländska mål.

    
uppsättning 01.01.2017 06:20

1 svar

4

Att vara en stor fan av filmerna, ska jag försöka svara på frågan så bra jag kan.

Bourne Identity

I den första var han i Paris och försökte förstå vad som hände med honom och ut att springa mördare med Marie. Abbott insåg vilken skada detta kunde ha gjort för CIA och i större utsträckning USA: s relationer med främmande länder. På vissa punkter säkerställer Conklin Abbott att det kommer att rengöras, bara för att misslyckas elakt vid varje försök. Abbott dödar Conklin och stänger programmet ner.

Övervakningskommittén verkar tro Abbott när han säger att Treadstone var avvecklad och helt enkelt ett "spelprogram".

Bourne Supremacy

Den andra ser Bourne i Berlin / Moskva söker svar på varför CIA är efter honom igen när han försöker leda tyst liv i Indien. Abbott var en förrädare och ville att Bourne dödade helt enkelt för att stoppa utredningen av Bourne / stulna pengar. Det finns bara en kort scen i CIA, där alla håller med om att Bourne måste stoppas, och de kan inte få honom att rippa ut organet längre.

Om inte Neskis dotter erkände polisen, upptäcker ryssarna aldrig att Bourne mördade en rysk politiker och hans fru på grund av Conklin / Abbott.

Bourne Ultimatum

Bourne kommer till New York för att försöka lista ut vem han är. Med hjälp av Landy griper han Blackbriar-filer och läcker den till allmänheten. I slutet arresteras Vosen och vi kan bara anta att CIA kommer att ses över.

Jason Bourne

Eftersom den nya filmen erkänner Snowden läckorna, kan vi anta att något liknande hände när Bourne läckte Blackbriar. Vi vet att en av mördarna blev fångad och torterad, och skyller på Bourne för detta.

Vem fick mest skada, USA eller utlandet?

Det är svårt att säga att filmerna inte fokuserar på internationella relationer, eller vad som händer efter att Bourne går tillbaka till att gömma sig. Vanligtvis slutar filmen på den tiden. Det är mer av en personlig historia med Bourne som försöker återfå sitt minne, komma överens med vad han gjorde och försöka börja om.

Vi kan bara spekulera vad som händer med internationella relationer, och USA: s reaktion på Bourne. Mellan de tre första filmerna lyckas CIA behålla vad det gör under sekretess, för precis efter Treadstone har Blackbiar hänt. Mellan den 3: e och den 4: e är Bourne skada U.S / CIA, men du måste undra om det har några varaktiga effekter, eftersom Iron Hand är att citera Nicky, "värre än tidigare".

Uppdatering:

Jag kollade bara tillbaka och såg den uppdaterade delen. Jag ska försöka mitt bästa att svara.

Han blev internt farlig i slutet av Identity, när han berättar Conklin att han inte längre vill göra det. Nu har de en mördare med dödliga färdigheter, inte längre under CIA-kontrollen, och kan eventuellt berätta för andra vad han hade varit och gjorde. Självklart var detta inte vad CIA ville ha men de måste hantera det. Jag tror att du kan uppskatta att Bourne-serien samtidigt som den har fantastiska kamp / chase scener, fungerar också på en nivå som inte ses hos andra thrillers. Vi ser att Bourne inte vill döda i hämnd, både i Supremacy / Ultimatum, ursäktade han Neskis dotter och försökte leva ett normalt liv med Marie. På ett sätt blev han mer mänsklig, i stället för en hjärna tvättad 30 miljoner dollar regeringsvapen.

    
svaret ges 01.01.2017 14:25