Interesting Necromancers?

9

Obs! Jag spelar 2: a upplagan, med mycket av det valfria materialet. Jag har dock nollproblem (jag gör det ofta) griper innehåll från andra versioner, från andra spel eller bara gör det på plats.

Jag är en noob DM, och kör nu min spelare genom en serie av Necromancers. De är under nationens order att döda alla nekromancer i området. Hittills har det gått smidigt.

På grund av en serie mindre segrar har de blivit snabba och kommer att storma den främsta nekromansvaran. Denna necromancer är en demi-gud som sannolikt roaming runt 16: e nivå. Därför behöver han några coola (aka, prickiga) krafter som tydligt skiljer honom från sina underjordingar.

Jag gillar stavningen "Stone Heart", men det är inte så "prickigt" (särskilt eftersom deras parti inte är tillräckligt stark för att överleva detta möte utan gudomligt ingripande, vilket de kommer att få.

So; Jag letar efter idé på vilken prålig prickande sak som Necromancer kan göra för att höja honom ovanför "bara en större baddy".

    
uppsättning Tozzi 06.04.2012 08:00

6 svar

4

Kött / ben golems är okonventionella varelser som vanligtvis blir förbisedda och kan dyka in i nekromantiska rike. Andra världar inkluderar att på den högre nivån kan en nekromancer ha intelligenta minions och underlings, och erbjuder Faustian erbjudanden till höger och vänster. Också, kom ihåg användningen av eterisk odöda eftersom spelare sällan har beredskapsplaner för saker som kan gå igenom fällor utan att sätta av dem. För att fortsätta på critter-vinkeln, vad skulle stoppa ett väsen av den nivån i AD & D från att ha en liten (knappt) revolverad enhörning som en montering för att bara spotta sig inför den godinriktade?     

svaret ges 06.04.2012 21:51
2

Nekromancers kan ha ett mycket stort antal krafter. Min 2: a-utgåva färdigheter är mycket rostiga, men jag antar att jag bara ger några intressanta idéer, och du kommer att passa dem in i systemet.

En ide som är ett steg över att bara ha olika odödliga tjänare / vakter är att ha Necromancer riva själen ut ur en av karaktärerna, eventuellt ersätta den med en annan, som effektivt byter kropp. Kanske har han det mellan två datorer eller en dator och en ond NPC så att festen - när de förstod vad som hände - måste få de som skickade dem för att inse att de inte har förrått dem att gå med i den mörka sidan, få dem att hitta den ursprungliga datorns kropp och lyckas byta dem tillbaka. Det kan vara en bra berättarkrok.

En annan idé på samma sätt är att nekromancern rippar ALLA sina själar ur sina kroppar och skickar dem till ett lägre plan. Detta kan spännas av till ett intressant äventyr som börjar med dem disembodied, eller kanske upptar generiska demoniska kroppar, och kämpar / smygar sig ut ur de nedre planerna och in i sina kroppar.

En tredje idé, för en mer direkt konfrontation med nekromancer, är att få honom att basera sin magi på sitt eget blod. Han skär sin arm och hans blod sprutar ut som syra eller kastar flammande droppar på datorerna. Varje gång de slår honom och drar blod, träffar en magisk effekt dem. Kanske kan den kapplöpande prästmannen ha sin stund här. Det är självklart att datorns blod kan användas av honom.

Nekromancers är roliga. :)

    
svaret ges 06.04.2012 12:37
0

Jag gillar att föreställa mig att den "själ magiska" delen av nekromancy kan låta trollkarlen knacka på sina tidigare liv, förutsatt att sådana saker existerar i din värld. Varje cykel lämnade förmodligen ett märke på nekromancerens själ, så kanske med kraftfull magi kan han utnyttja kunskapen om dessa tidigare liv. Spelarna förväntar sig förmodligen en "squishy wizard;" de är i en oförskämd överraskning om magen kan låna lite av en mästares svärdsmän eller svåra.

Som en motvikt innebär detta säkert att man överger viss kontroll över den forntida förfaderen. Medan de är samma person på någon nivå och inte äventyrar den kropp som de delar, kommer den gamla fästmästaren att ha sin egen personlighet och sin egen inställning till problemlösning. Detta ger dig en bra ursäkt för att spelarna ska fly med sina skinn, även om nekromansen normalt är den praktiska typen: han spelar inte med sin mat, men hon tycker om att ha lite roligt med sina fiender.

Hej, om spelarna inte vet vad Mr. Bones ser ut, kanske de möter honom medan Ms Blades är ansvarig och inte ens inser att det här är mannen de är ute efter. Även om kroppen är densamma, borde det finnas en märkbar skillnad i hållning och röst när olika sinnen är ansvariga.

    
svaret ges 07.04.2012 06:40
0

Nekromancers är för mycket roliga, jag måste kasta in ett annat alternativ.

Ursprungligen menade "nekromancy" att svara på frågor genom de döda, en form av spådom (och att ordet ursprungligen innebar att svara på frågor genom gudar ...). Detta tenderar att ignoreras till förmån för den gamla "armén av odödlig" shtick, men kunskap är makt. Vad händer om nekromancern kan ifrågasätta de långvariga själarna hos människor och varelser har PC: erna dödats? Kanske måste han komma i närheten av datorerna först, kanske vid en domstolshändelse där ingen av parterna bara kan piska ut sina svärd och wands och ha det.

När han gör det kan han lära sig datorns makt och de tekniker som de har använt framgångsrikt tidigare. De kommer att behöva komma med nya tillämpningar av sina färdigheter, om deras motståndare vet hur de brukar arbeta och kan förbereda motåtgärder. Kom ihåg Star TreL The Best of Both Worlds?

Riker: This was his crew. He wrote the book on this ship.

Guinan: If the Borg know everything he knows, it's time to throw that book away.

    
svaret ges 07.04.2012 06:49
0

En "trevlig" sak som jag upplevt av Necromancers gör att du möter dina (långdöda) föräldrar / släktingar / vänner som kämpar på hans sida som odödliga (förhoppningsvis intelligenta undeads, så de kan försöka övertala spelarna att inte döda dem eftersom det är super smärtsamt och skulle skicka dem för evigt till helvetet eller liknande, och de kommer att fråga spelarna att vara "befriade" eller "lätta" ... och det kan leda till felaktiga situationer). Självklart vad spelarna ser kan faktiskt vara deras släktingar blir odöda eller kan bara vara en falsk för att lura dem.

Ett annat "ljuvt" trick är att använda någon form av gift / magiobjekt som teleporterar spelarna i någon form av pocket-helvete, så de kommer att ha ett bra jobb att fly den.

En annan är att fånga en av spelarna och utveckla någon form av länk mellan nekromancer och spelare, så att eventuella träffar på nekromancer verkligen skulle skada fånge (och vice versa!).

Om spelarna är lämpliga och bevisar "värdiga" kan Necromancer försöka bli deras "vän" och erbjuda lite stöd på vägen till odödligheten (massor av potentiella tricks och plott vrider sig på det här sättet ...).

I allmänhet skulle jag inte rekommendera att låta gruppen döda Necromancer vid första försöket. Detta äventyr kan vara början på en långvarig rivalitet med en stark fiende, alltid redo att planera lite knep ...

Alla dessa exempel är inte direkt relaterade till ADND2e men kan relativt enkelt anpassas, som du nämner.

    
svaret ges 06.04.2012 19:23
0

Ett annat "roligt" alternativ är att ha det "hörna" Necromancer-erbjudandet att återvända till "helvetet" självständigt om spelarna fullbordar en strävan efter honom ... och som personliga följeslagare / guider för uppdraget kommer han att ge Röda IMPS.

Självklart är den verkliga orsaken till strävan att försöka binda sina själar till sig själv (eller till sin patron demon) eller kanske han vill skicka själarna till demonen som en "gåva" för att övertyga honom om att tillåta Necromancer att försök att få odödlighet ...), men en "bra" odödlig, villig att hjälpa spelarna (eller röra demonens planer), skickar Blue Imps, försöker styra spelarna till den "bra" sökvägen, bevara och föreslå dem Aldrig skriva under någonting med blod etc.

"Kriget" mellan Blå och Röda Imps (du kan bestämma om du vill ha ett par Imps för hela gruppen eller för varje spelare) och trick och motspel kan ge något riktigt bra kul. Utöver detta skulle jag ha minst en spelare att skriva sin själ bort, så gruppen måste kämpa för att få tillbaka den ...

    
svaret ges 07.04.2012 21:27