Could Data har tagit ut admiral Quinn?

22

I "Conspiracy" muterar en förstärkt Admiral Quinn golvet med både Riker och Worf, och slår Geordi genom kvartarnas automatiska dörrar. Kunde Data ha inkopplat Quinn lika lätt som Worf tar ut Picard, eller skulle den ändrade admiralen ha någon form av chans?

    
uppsättning tobiasvl 21.07.2014 03:03

2 svar

31

Data är extremt starka, överväga den här utbytet från hans rättegång i avsnittet "Måttet på en man" :

RIKER: Your Honour, I offer in evidence prosecution's exhibit A, a rod of par-steel. Tensile strength, forty kilobars. Commander, would you bend that?

PICARD: Objection. There are many life forms possessed of mega strength. These issues are not relevant to this hearing.

PHILLIPA: I'm afraid I can't agree, Captain. Proceed with you demonstration, Commander.

(Data bends the heavy rod neatly into a U shape)

Draghållfasthet mäts i kraft per enhet område, vanligtvis när det gäller megapascals; den här sidan nämner att 1 bar = 0,1 megapascals, så 40 kilobars = 40000 bar = 4000 megapascals, betydligt starkare än vilken typ av stål som anges i tabellen i draghållfasthetsartikeln (redigera: Dan Neely pekar ut där är en jag saknade med en styrka över 5000 megapascals), och ungefär lika stark som Kevlar som används i skottsäkra västar. Om man antar Quinns styrka berodde bara på saker som adrenalin snarare än parasiterna radikalt reengineering hela sin kropp inklusive kompositionen av ben och muskler (och det fanns inget förslag på en sådan sak i episoden), det var ingen möjlighet som han kunde ha varit nästan stark. Och data kan också flytta mycket snabbare än en människa, vilket visas i avsnittet "The Naked Now" när han var tvungen att ersätta isolerade chips i teknik för att låta skeppet fly från en exploderande stjärna. Så ja, jag tror att Data kunde lätt besegra honom i fysisk kamp.

    
svaret ges 21.07.2014 05:09
20

Ja, data skulle dämpa golvet med en adrenalin / endorfinförstärkt Quinn. Den adrenalin / endorfinförhöjda Quinn kan hantera en normal människa eller Klingon, men Data är storleksordningar som antingen är rasande. Han har mega-styrka och har en mycket hållbar struktur, medan Quinn bara är en man och ömtålig i jämförelse.

Det enda som skulle göra det till och med nära är datas programmering för att göra så mycket skada som möjligt. Om Data gick ut och fick medeltida på honom skulle det vara över i en sekund eller två, med Data Victor.

    
svaret ges 21.07.2014 03:18