Vad är autochthonerna?

3

I Boken av den nya solen det finns många variationer av människor och annat liv former. Det finns vanliga människor, apa-män och Zoanthrops, och förmodligen några andra variationer. Men medan autochthonerna är vagt beskrivna som stam och primitiva, beskrivs de inte nödvändigtvis som mänskliga eller sub-mänskliga. Jag tror på en tidpunkt i romanen att det framgår att autochthonerna är kakogener (utomjordiska utomjordingar).

Vad eller vilka är de exakt?

    
uppsättning Mark Rogers 16.01.2019 05:48

2 svar

2

Autochthonerna verkar vara utlänningar, även om det här ställer frågan om varför de kallas "Autochthons", eftersom det ordet betyder "inhemska invånare". Om du accepterar att boken av den nya solen äger rum på jorden (och det finns gott om bevis för att det gör det) är den mest logiska slutsatsen att autochthonerna uppstod först i en annan värld (deras hem värld, där de var egentligen autochthonous) och utlänningar som vi senare kom tillbaka till jorden, med innebörden av att deras namn glömdes under tiden.

Det finns andra möjligheter men antar jag. Kanske beror historien inte på jorden trots allt. Inställningen (och egentligen varje avvikelse i berättelsen) kan alltid förklaras bort, eftersom Severian helt enkelt inte förstår vad som händer omkring honom.

    
svaret ges 16.01.2019 06:38
0

På en tid i berättelsen frigör Severain en till synes mänsklig kvinneslav, Pia, från de kustfolk som han refererar till som en "autochton". Han går i detalj med att jämföra henne med den mänskliga kvinnan Agia och som han beskriver som bara måttligt annorlunda. Detta skulle leda till att man trodde att "autochthons" är mänskliga. Men han kontrasterar dem med "autochtons" i söder, så det är inte helt klart om alla "autochthons" nödvändigtvis är mänskliga.

    
svaret ges 21.01.2019 16:20