How kan Superman Glide in Space

18

Vilken specifik kraft har Superman som en kryptonisk för att kunna överleva att flyga genom rymden?

Kryptonier behöver inte syre? Eller om han kan hålla andan så länge, borde inte vakuum i rymden suga ut luften ur lungorna eller är det bara Super han är?

    
uppsättning Sid 13.03.2012 04:46

2 svar

9

Kryptonier behöver absolut syre. När Superman utövar sig i strid (eller när han lyfter ett slagskepp eller vad har du) ser han ofta andning efteråt - han behöver självklart det större syreintaget. Det är naturligtvis möjligt att han faktiskt behöver en av de andra vanliga gaserna i atmosfären, men jag är ganska säker på att det är bra gammalt syre som han andas.

Superman kan hålla andan under en lång tid, och hans oskaddliga fysiologi gör det säkert för honom att göra det i ett vakuum. I allmänhet betyder det att han helt enkelt kan resa för ett kort avstånd i rymden utan problem.

I 90-talets animerade serie visas han i någon form av rymdfärg när han reser i rymden under långa perioder (eller i rymdskepp, vilket givetvis ger luft). Utan det, eller när det inte är möjligt, ses han vanligen med ett annat tecken (som en grön lantern) som kan ge atmosfären.

I Silver Age-serierna (i synnerhet 60-talet) sågs Superman att flyga genom rymdvakten utan problem, ofta prata med sin kusin (SuperGirl) genom superhypnotism.

Kort sagt har detta ändrats (ofta) genom åldrarna och medlen. Med New52 omstart måste vi vänta och se.

    
svaret ges 13.03.2012 15:15
3

Efter Supermans död, behövde han oftast inte syre, mat eller något annat. Hans kropp är fullhållen av solenergi genom en form av fotosyntes. Vilket förklarar också hur han i framtiden kommer att bo i solen i tusentals år.

Han har rest galaktiska avstånd och kan även prata i rymden, oavsett hur dum det låter.

Bara ett par berättelser, som exil, som skrivits ut kontinuitet senare, och sedan i New Krypton-historien, behövde han faktiskt en andningsapparat.

    
svaret ges 14.12.2012 09:28