Vår arbetar underordnade varelser?

1

Så PHB och DMG gör inte ett bra jobb för att tydligt förklara hur underordnade varelser fungerar. Det verkar som om allt borde vara ett ämne, men istället sprids det i ett dussin olika ställen och diskuteras bara som en sidnot, om alls. Jag känner nästan som om den inte heller var särskilt överväldigad av utvecklarna, eller var aktivt undvikas / undertryckt som en icke-standardiserad stil av spel.

  • Det finns hundar, hästar och andra "fästen" för köp i PHB, och det finns regler för hur man använder dem som fästen, men ingen förklaring till hur de fungerar annars.

  • Bortsett från att köpa djur finns det några andra sätt att förvärva underordnade djur, inklusive beastmasterens djurkamrater, urchins husdjursmus, ständigt från den söta stavningen eller familjärerna från att hitta en välbekant stavning. Dessa har sina egna regler, men det finns ingen förklaring till hur- eller om dessa varelser fungerar på samma sätt som något djur du köpte utöver dessa regler. Implikationen är att de alla är ett separat system helt, trots att de kan samexistera, och eventuellt överlappa samma monsternumma i vissa fall.

  • DMG listar mat och vattenbehov hos varelser efter storlek. Jag kan inte hitta ett diagram som innehåller vårdkostnader i livskostnader. Syftet förefaller vara avsett att överleva i vildmarken, men underordnade varelser behöver inte övervägas av reglerna alls, och det anges inte heller att varelser som är födda från hittade eller hitta bekanta behöver äta.

    / li>
  • I PHB listas även priserna för hyringer, och DMG-listorna använder sig för att anställa dem för att behålla olika typer av egendom. Det finns absolut ingen diskussion om dem utanför de två listorna - inte ens en förklaring av termen "hireling", som jag antar har samma innebörd som tillbaka i grundläggande D & D där de var en kärna del av spelet.

  • Ingenting i boken anger om det här är NPC, PC eller något annat helt och inget råd ges om hur de ska spelas.

Missar jag något som skulle förklara de uppenbara inkonsekvenserna, eller fungera som en slags rotregel som ändras av alla dessa separata sektioner?

Den här frågan är likadan, men är enbart från spelarens perspektiv och endast för rollspel: Finns det några dokumenterade regler om att äga fåfänga-husdjur i D & D?

    
uppsättning JAMalcolmson 14.08.2016 23:09

1 svar

10

Alla varelser är antingen datorer eller monster / NPC (villkoren är utbytbara). PC: n är under kontroll av en spelare, monster / NPCs är under kontroll av DM. Detta är implicit i "Vad är ett monster?" på sidan 4 i Monster Manual.

Alla husdjur etc. hos datorerna är monstrar / NPC och är under kontroll av DM. De beter sig som DM beslutar att de beter sig.

Om en spelare bestämmer sig för att använda en som en mount så finns det regler för detta.

Om det finns specifika regler (till exempel Ranger sällskap, Paladins mount, Spellcaster's familiar) som tillåter en dator att styra varelsen, använd sedan dem. Som en sida är en bekant en "ande", inte ett "odjur".

Utan dessa kommer varelsen att göra vad den vill. Naturligtvis kan datorn fråga för att göra vissa saker som beroende på omständigheterna DM kan bestämma att det kommer eller inte kommer att göra. Till exempel finns det ett tydligt verkligt prejudikat för en hund att följa alla möjliga verbalkommandon beroende på träningsnivå och bindning med sin handlare. Men för en katt, inte så mycket. På samma sätt kan PC: s begäran till en NPC att "Passera saltet" följas eller inte på NPC: s infall (DM).

När det gäller mat och vatten, där det är lämpligt i berättelsen att datorn ska oroa sig för de sakerna borde de oroa sig för det för sina följeslagare också. I de flesta spel faller emellertid detaljerad logistik i "nej kul alls" korgen och det är helt enkelt accepterat att alla får tillräckligt med att äta och dricka. Självklart, om berättelsen innebär att flytta en flock elefanter genom öknen så kan du behöva uppmärksamma detta.

"Hirelings" är inte definierad eftersom den tar sin gemensamma engelska definition ," en anställd att göra menialt arbete. " En dator kan be dem att göra vad de vill och om datorn är deras arbetsgivare kommer de troligen att följa. Om det inte medför betydande risk, såklart, eller de hatar datorns tarmar.

    
svaret ges 15.08.2016 05:46