Vår du att rengöra kylflänsar på redan installerad AC-enhet?

0

Jag har just installerat mitt fönster AC-enhet och öppnat det för att upptäcka att kylflänsarna har lite damm på den. Dammet ser ut som om det är papier mache och håller fast vid fenorna (ett vakuum drar inte det mesta av dammet). Jag tror att det hände förra året när jag inte kunde rengöra filtret tillräckligt snart och mycket damm kom igenom och fastnade vid kondens på flänsarna.

Hur kan jag rengöra detta utan att ta bort min AC-enhet? På grund av några oönskade egenskaper i fönstren i min lägenhet är det ganska jobbigt och tidskrävande att ta ut och sätta tillbaka i AC-enheten. Jag har använt skumrengörare före, men bara när AC-enheterna inte installerades så att jag kunde slänga dem. Finns det skumrenare jag kan använda på en installerad enhet utan att göra en röra?

    
uppsättning Joshua 05.05.2018 16:54

1 svar

2

Jag brukar använda en billig pensel för att arbeta smuts lös och använd sedan vakuumet. Du kan behöva klippa borsten för att göra penseln styvare. De gör ingen spolrengörare men är vanligtvis bara kommersiellt tillgängliga. Luftsprutor av trädgårdsartiklar fungerar bra för att skölja spolen utan att göra en röra. Spolen ska dräneras utvändigt om den är rätt installerad.

    
svaret ges 05.05.2018 17:54