Harför installerar du ett doldt GFCI-uttag som styr sänkor, taklampor, ventilationsfläkt och golvvärmare?

0

I ett nyligen renoverat badrum installerade en elektriker ett GFCI-uttag i en linneskåp som styr två utlopp nära sinken, en golvvärmare, taklamporna och ventilationsfläkten. Endast sinkutloppen är nära vatten; lamporna och fläkten är utanför duschen.

Varför koppla kretsen så här? Jag skulle vilja byta sinkutlopp till GFCI och köra lamporna, fläkten och golvvärmare parallellt, men jag är rädd att jag saknar något i den ursprungliga designen.

    
uppsättning saxman 21.01.2019 07:51

1 svar

2

Det är okej att dela andra armaturer på badrumsutloppskretsen som ventilationsfläkt och ljus om badrumskretsen inte matar utlopp i ett annat badrum. I ditt inlägg nämnde du en golvvärmare som kan vara tillfällig och bärbar, men om den är inbyggd i basen så kan det vara ett brott mot 210.32. (A) (2) som tillåter 50% av 20 ampere eller 10 ampere eller mindre. Om den är bärbar tillåter koden 80% av 20 ampere eller 16 ampere eller mindre.

Förutom att ett GFCI-uttag alltid ska vara tillgängligt. En linneskåp är inte en uppenbar plats för nybörjare, och kan så småningom bli dold bakom saker.

    
svaret ges 23.01.2019 14:34