How ska jag ansluta min WiFi-termostat med min nuvarande ledningssituation?

2

Jag har uppgraderat några termostater tidigare, och de har varit ganska enkla; dvs ta bilder och anslut ledningarna som originalet. Detta är dock mitt första försök till en "smart" WiFi-aktiverad termostat och som jag har läst skulle jag behöva en gemensam anslutning för att driva enheten (jag förväntade mig batteridrivenhet). Så det är mitt allra första hinder eftersom jag inte har en C-kabel som kommer från väggen. Sedan när jag går ner till ugnen och öppnade den och hoppas kunna se en "C" -tråd som bara kan döljas bakom väggen, stötte jag på en icke-typisk anslutning (se bilder).

Som du kan se finns det inga anslutningar till Y-terminalen, det finns ingen gul ledning vid väggen eller ugnen. Den blå ledningen är täckt med en röd tråd som jag inte har kunnat spåra för att se var den går (en del anslutning antar jag).

Därför är jag förvirrad och vet inte vart jag ska åka härifrån. Ska jag bara köra en C-kabel ner till ugnen eller ersätta hela bunt med en 5-tråd? Även om jag gör det är jag inte riktigt säker på vad den blåa blå ledningen antar att göra. Jag skulle verkligen uppskatta någon hjälp som någon här kan erbjuda.

    
uppsättning David H. 15.07.2017 23:01

1 svar

1

Efter att ha gjort lite forskning och fysiskt spårade ledningarna kunde jag bekräfta att den vita kabeln märkt "??" i diagrammet gick faktiskt till ytterkompressorenheten. Därför ser det ut som att den blå ledningen användes i stället för den saknade gula ledningen. Till följd av detta är min lösning att återkoppla blått till "C" -terminalerna i båda ändar och kör sedan en gul 18 gauge tråd till den blå som brukade anslutas. På så vis är trådarna anslutna eftersom de är färgade.

Jag antar att Y-terminalen på ugnen förmodligen kan styra fläkthastigheten för kylningsläge, men eftersom A / C-systemet nu fungerar lämnar jag det som en separat fråga.

    
svaret ges 19.07.2017 20:48