Throwing My Familiar

9

Jag är en prästman med en bekant, en liten röd spindel. Jag skulle vilja använda den för att använda pekaattacker, men det medför en möjlighet att angripa, eftersom jag måste komma in i torget.

Kan jag förhindra det genom att kasta min bekanta i sina ansikten?

Faktum är att situationen är lite mer komplicerad än detta, och jag är GM, men jag ville ha svaret att vara för spelare.

    
uppsättning Gloweye 18.09.2018 08:56

1 svar

6

Det finns tre regler som kan gälla. Vilket är upp till din GM (eventuellt med din inmatning).

Idealiskt för dig kan din GM tillåta ett improviserat vapentryckt beröringsangrepp med din spindel.

 • Din spindel är oskadd (förmodligen, och argument kan göras för att applicera fallande skador)
 • Du slår mot Touch AC med en -4 med ett intervall på 10
 • Huruvida du träffar, bestämmer din GM var din spindel slutar, eftersom det inte finns några regler för var kastat vapen hamnar. Sannolikt kommer de att landa intill målet (som per fall av ett objekt) på en träff och på en miss kan din GM ha den 1 mark iväg för varje inkrement av inkrementet kastat (enligt misslyckande med ett kastat sprutvapen)

Alternativt kan din GM förvänta dig att du försöker kasta spindeln in i målets torg.

 • Gör en improviserad, varierad attack (som ovan) mot AC 5 (landa en attack i en kvadrat)
 • Med framgång har din spindel nu motståndarens torg och kan försöka sin egen beröringsattack
 • Detta har nackdelen med att potentiellt (men inte nödvändigtvis) uppstår en attack av möjligheter, och hjälper dig inte riktigt om det är hur din GM reglerar.

Slutligen kan din GM tvinga dig att rulla en stridsmanöver till Bull Rush eller tryck på din spindel. Detta är det mest obekväma av beskrivningarna, men potentiellt det bästa av RAW som varelser anses inte typiskt för vapen.

 • Gör en CMB. Du provocerar en attack av möjlighet från spindeln som den kommer att neka att ta
 • För varje 5 som du slår sin CMD, kan du "trycka" spindeln det antal kvadrater
 • Om du tvingar spindeln in i målets torg, och om du inte har den associerade Greater (CMB) Feat provocerar de inte Attack (s)
  • Obs! Din GM kan bestämma att målet fortfarande får ett angrepp för spindeln som kommer in i målets utrymme eftersom det fortfarande är en annan grå område
 • Din spindel kan göra sin attack som vanligt

Kom ihåg när du förhandlar med din GM om att detta kan vara något som är tillåtet på grund av "Regel av Cool" men det får inte heller tillåtas, eftersom det kan få betydande återverkningar på spelbalans och flöde. Touch attacker kräver vanligtvis att du kommer in i melee för att balansera någon annan aspekt av stavningen. Medan du inte kommer att bryta spelet förstår du om din GM är leery så att du kan kringgå delar som denna med frekvens.

    
svaret ges 18.09.2018 14:56