Does "Alacritous Cogitation" räknas som spontan gjutning?

4

Fakta Alacritous Cogitation säger följande:

If you leave an arcane spell slot open when preparing spells, you can use that open slot to cast any arcane spell you know of the same level or lower and of casting time no longer than 1 round. Casting the spell requires a full-round action. You can use this feat only once per day, regardless of the number of slots you leave open.

Räknas detta som spontan gjutning med tanke på exempelvis den praktiska metamagiska prestationen?

    
uppsättning Arthaban 10.10.2017 18:30

2 svar

2

Ja.

Från beskrivningen av Alacritous Cogitation (Complete Mage s. 37):

You can leave a prepared spell slot open to spontaneously cast a spell.

Det här är från sammanfattningsdelen av featten, inte avsnittet "Benefit", så det finns något utrymme för tolkning om huruvida den här meningen har den fulla vikten av reglertext ... men det är ganska tydligt, och eftersom " Benefit "-texten är tvetydigt, men jag tror att det är den tydligaste indikationen du kommer att få på den här.

    
svaret ges 10.10.2017 19:44
0

Ingen vet.

Spontan spellcasting definieras aldrig i reglerna. Faktum är att de enda klassfunktionerna i spelet faktiskt hänvisar till sig själva som "spontana" stavar är botemedel och påför av präster, summon naturens allierade av druider och liknande fall där normalt framställda spellcasters får lite spontanitet. Ordet "spontant" förekommer inte i stavningsklassfunktionen hos bards, trollkarlar och så vidare.

I stället för att definieras, lämnades begreppet spontan spellcasting som "Jag vet det när jag ser det", vilket är troligt rättvist i 99% av fallen, men hörnfall som Alacritous Cogitation och till och med de verkliga spontana stavningsegenskaperna hos clerics och druider gör att människor kliar huvudet.

Kort sagt, fråga din DM. I de flesta fall är det förmodligen rättvis att bränna en prestation, men jag kunde se situationer där det inte skulle flyga med mig, för jag vill ha allt som är speciellt för spontana hjul - och Praktisk Metamagic kan vara en av dem, för mig .

    
svaret ges 10.10.2017 19:47