Underground partikel detektor hittar alien signal

7

Jag läste en recension i New Scientist om 5-10 år sedan av en ny sci-fi-roman som publicerades av en författare med akademisk bakgrund - han kan ha varit en astronom eller fysiker - om någon som arbetar med en underjordisk partikeldetektor av någon typ (neutrino?) som inser att en signal detektorn plockar upp är från en utomjordisk intelligens.

Jag verkar komma ihåg att författaren hade någon koppling till Irland - kanske nationalitet eller baserad på ett universitet där.

Kan någon identifiera författaren / boken?

    
uppsättning MartynA 27.02.2014 11:08

2 svar

3

Sen till festen här för att jag har letat efter samma bok i flera år. Jag hittade det äntligen. Det kallas Lure av Bill Napier .

A research station in Eastern Europe is suddenly bombarded with rhythmic bursts of subnuclear particles from the skies - a pattern so complex that it can only have come from a highly evolved intelligence. The scientists are amazed by the information that the messages reveal: secrets of an alien technology far in advance of our own. Should the signal be acknowledged and contact established? The world's superpowers have other ideas, and suddenly the scientists find themselves at the heart of a global conspiracy - on the run from forces determined to suppress the messages and what they contain. And what will be the effect on a world suddenly faced with unimaginable technological breakthrough...?

    
svaret ges 23.11.2018 23:06
10

Kan det vara Einstein's Bridge av fysiker John Cramer? Det ägde rum i en värld där Superconducting Super Collider byggdes i stället för att bli avbruten av kongressen som i vår värld, och i början av 2000-talet inser fysiker att vissa avvikelser i SSC-experiment faktiskt signalerar från en utomjordisk ras i en "bubbla universum "som är kopplad till vårt eget, varnar oss för att en annan Borg-liknande främlingskrig som heter" The Hive "har upptäckt SSC-experimenten som läcker in i deras universum och förbereder sig för att invadera. Det enda som inte passar är att Cramer inte kommer från Irland, men kanske det är möjligt att han har irländsk familjebakgrund som nämndes i recensionen, eller att du blandar upp två olika recensioner eller något.

Den här novellen var också granskad i New Scientist , trots att den var 1998 så det är mer än din uppskattning för 5-10 år sedan.

    
svaret ges 27.02.2014 19:11