Vad temperatur ska jag servera salami på?

6

Jag har nyligen upptäckt att vissa livsmedel är avsedda att serveras vid vissa temperaturer. Jag gillar verkligen salami, men jag brukar äta det från kylskåpet.

Är det tänkt att serveras kyld, vid rumstemperatur eller vid högre temperatur?

    
uppsättning Terry 21.06.2015 02:45

4 svar

11

Rumstemperatur säkert!

Äta något som salami kylda, förringar smaken. Självklart vill du vara försiktig med att lämna ut det under en riktigt lång tid, men jag brukar ta allt jag vill äta ur kylskåpet långt före konsumtionen.

    
svaret ges 21.06.2015 03:50
1

Det beror på hur du vill laga det. Om du gör en smörgås är det naturligtvis rumstemperatur det bästa, även smakligt! Men ibland gillar jag att lägga till salami eller korv till en omelett eller pasta och jag värmer upp det i pannan när jag lagar maten. I allmänhet tror jag att salamiens serveringstemperatur beror helt på personlig åsikt och hur du serverar maträtten.

    
svaret ges 21.06.2015 07:17
1

Varning, omgivande / rumstemperatur betyder olika saker för olika människor; Det är stor skillnad mellan 20c och 30c (google för att konvertera till F).

Jag kommer vanligtvis att hålla salami i kylskåpet och ta det ut 1/2 timme innan man äter (beroende på rummets rumstemperatur).

Om du bestämmer dig för att skära salami i förväg, kom ihåg att varje skiva kommer att värma upp snabbare än om du håller salami hela och skär varje skiva på efterfrågan.

    
svaret ges 21.06.2015 23:02
0

Alltid vid omgivande temperatur.

Salami var alltid tänkt att ätas "som det är", och därmed menar jag inte kokt. Det var ursprungligen utformat som ett sätt att bevara överflödigt kött som ska ätas senare på året när köttet var knappt.

Om du bestämmer dig för att värma upp eller laga din salami, kommer ingen skada att komma till dig, men du kommer att förlora alla de texturer och smaker som du väljer när du äter dem "rå" och vid rumstemperatur.

Åh, och förresten, salamis kan hålla i flera år, om den hålls i konstant fuktighet och temperatur, till exempel i en källare eller djup grotta!

Jag gör mina egna salami, skinka och bresoalas och kan bekräfta att en salami som återställdes i '91 smakade överraskande bra, trots att det liknade biltong!

Om du för närvarande håller din salami i kylskåpet, ta den ut för att komma till temperatur ca 2 timmar innan du tänker äta den. Ta bara ut så mycket som du behöver, eftersom det inte svarar bra på konstant tempbyte (tas ut ur kylskåpet, sätt sedan in igen) etc.

Om du har lite salami kvar, täck den löst med klädesfilm (klädesplast i USA), och det är bra i 24-36 timmar.

HAPPY EATING.

    
svaret ges 21.06.2015 19:34