Tot sakta ner jäsningsprocessen av en mat i en burk

1

Jag är särskilt intresserad av histaminens skapelse i en burk eftersom jag behöver ta itu med allergier. Möjliga faktorer för mig som påverkar histamin skapande som är fermentationsprocessens hastighet i en burk:

  • temperatur
  • fuktighet
  • koncentration av salt i vätskan

Histamin skapas som en följd av fermentering så kan mat har betydande mängder histamin jämfört med icke-burkmat. Anta att vi har mat i en burk. Det ferger hela tiden lite, även om det är i en saltvätska. Följaktligen skapas små mängder histamin till maten. Men jag är inte säker på hur stor betydelse den givna faktorn jämfört med järnoxider , till exempel.

Min intuition antyder att för att minska mängden histamin i en burkmat, sakta ner jäsningsprocessen som håller burken i kall temperatur vid torrluft och välj burkar som har höga saltmängder.

Vissa människor håller burkar i kylskåpet, det gör jag inte. Jag har noterat att burken blir rostad mycket snabbare i gamla kylskåp utan fuktkontroll. Vad är den perfekta fuktigheten och temperaturen för att lagra mat i burkar för att minimera mängden histamin skapande? Hur mycket ska fermenteringsprocessen sakta ner?

    
uppsättning Léo Léopold Hertz 준영 28.10.2011 23:12

1 svar

4

Masi,

Eftersom jag är en allvarlig allergi och migränlidare, blev jag överraskad av din påstående att konserverade livsmedel i allmänhet innehåller stora mängder histamin. Såvitt jag kan hitta från internet sökning, gör de inte. Den konserverade / burkmat som specifikt har uppmätts för att innehålla histamin är:

  • konserverad fisk, särskilt tonfisk
  • konserverade tomater
  • Fermenterade grönsaker, särskilt saurkraut
  • gjorda sojaprodukter, särskilt sojasås och tofu
  • rödvin och röda vinäger (och allt som syltats i vinäger)
Svaret är helt enkelt: Ät inte ovanstående om du är känslig för histamin. Du kan undvika dem. Dessutom finns histamin i ovanstående livsmedel redan i burken eller burken innan du köper dem och kommer inte att reduceras med salt eller kylning.

Jag är ganska förbryllad av att tomater på burk ingår i listan, men flera webbplatser refererar till det.

En del av din förvirring är tydlig med detta uttalande:

Histamine is created as a result of fermentation so can-food has significant amounts of histamine compared to non-can-food. Assume we have food in a can. It ferments all the time little although it is in a salt liquid.

Um, faktiskt nej. Om din burk av majs jäsar, är det dåligt. Kasta bort det innan burken exploderar. Konserverade och burkgjorda matar fermenteras innan de sätts i burken eller burken. Burkar av icke-fermenterade livsmedel kommer inte att jäsa på dig; De värmebehandlas för att förstöra alla mikroorganismer som skulle orsaka jäsning.

Vidare skapas histamin endast som biprodukt av jäsning av vissa proteiner eller fibrer, så att inte ens alla jästa livsmedel har det. Det finns dock en större lista över livsmedel som stimulerar histaminproduktion än som innehåller histaminer.

Referenser som jag baserar på ovanstående uttalanden på:

En sak som är intressant och irriterande är att medan det finns många studier som visar att konserverad fisk kan innehålla dödliga nivåer av histamin (på grund av sönderdelning av fisken före konservering) har flera näringskällor uppenbarligen vidtagits för att begränsa alla konserverade livsmedel "för att vara säkra", förmodligen eftersom de inte tror att deras läsare kan skilja mellan tonfisk och gröna bönor. Detta är förmodligen källa till Masi förvirring. Jag spenderade lite tid på att leta efter några studier som indikerar förekomst av histaminer i konserverade grönsaker eller frukter, utan några resultat.

Om en faktisk nutritionist eller biokemist läser denna fråga (jag är ingen), lägg till vad jag har ovan eller korrigera mig. Tack!

    
svaret ges 29.10.2011 20:13