How kan jag läka undead varelser?

16

Femte upplagan verkar ha tagit bort alla sätt att läka undead.

Den 3: e upplagans positiva / negativa energiduplikation verkar vara borta. Negativa energiförsättningar gör nu nekrotisk skada; vissa odöda är resistenta eller immun mot nekrotisk skada, men det är inte listat som att läka dem. Klassiska negativa energispel som orsakar sår och skada listar inte odödlig healing som en möjlig effekt.

För zombies och skelett kanske det inte spelar någon roll, men lår och vampyrer skulle aldrig riskera sina halsar om de inte hade något sätt att återställa träffpunkter. Vad är det?

    
uppsättning Bailey 24.12.2014 07:18

4 svar

30

Spells som Regenerate och Heroes 'Feast (och förmodligen andra som jag har saknat) kan läka outåd, men jag tror inte att det är det Verkligt svar här.

Det första svaret är att undead kan vila, precis som någon annan. Crawford tweeted på detta: länk Det nämns inte långa vilar, men jag tror det är säkert att anta att om de kan ta kort vila kan de ta långa vilar också. Så de har samma möjlighet att återställa hälsan som något annat icke-spellcasting-tecken eller varelse.

Det andra svaret är att den mest kraftfulla, känsliga odöda har en reservplan vid dödsfall. Det är ofta anledningen att de blev en odöd i första hand. Vampyrer, mammaherrar och lamm av alla slag återvänder till livet om de reduceras till 0 träffpunkter om inte äventyrare lyckas förhindra dem.

Många kraftfulla dött har sätt att läka sig själv ovanpå, vanligtvis på bekostnad av andra. Vampyrer och demiliches suger livet ut ur sina offer, och vampyrer regenererar kontinuerligt på toppen av allt annat.

Så medan stavar som kan läka undead verkligen är bristfälliga, är det enkla svaret att de flesta odödda inte behöver dem verkligen. Tänk också på att även om Cures Wounds och andra stavar som att det skulle kunna läka undead, är det stavar att de flesta odöda inte skulle ha tillgång till hur som helst.

    
svaret ges 24.12.2014 07:46
12

På samma sätt som någon annan.

Magisk läkning kan inte fungera, men inget i Resting-sektionen (PHB 186) säger att det inte fungerar för odöda varelser och att Undead Nature-egenskapen bara säger att du inte kräver sova, inte att du inte kan sova, så det finns ingen anledning att en Lich eller Vampire inte kunde återställa sin hälsa med lite skönhetssömn.

Det finns också andra sätt att återhämta hitpoints snabbare om du har behov. Varken Potions of Healing eller Healer feat säger något om att inte arbeta för odöd (eller konstruerar för den delen) så att de fungerar bra.

Det finns även en hel del stava som saknar klausulen "inte för odöd": Stöd, Aura of Vitality, Goodberry, Heroes 'Feast, Regenerate, Vampiric Touch och Wish.

    
svaret ges 24.12.2014 07:52
6

Förutom de andra svaren ger Xanathars Guide to Everything en stavning som heter Negativ energiflod som kan ge tillfälliga hitpunkter specifikt för att bli oförmögen, till skillnad från "negativ energi" från tidigare versioner, som uppenbarligen botade odöda.

XGtE , sid. 163:

You send ribbons of negative energy at one creature you can see within range. Unless the target is undead, [...]
If you target an undead with this spell, the target doesn’t make a saving throw. Instead, roll 5d12. The target gains half the total as temporary hit points.

Ett annat sätt att faktiskt läka din odöda istället för att ge tillfälliga träffpunkter är stavningen Livsöverföring , även XGtE , sid. ?.

You sacrifice some of your health to mend another creature’s injuries. You take 4d8 necrotic damage, and one creature of your choice that you can see within range regains a number of hit points equal to twice the necrotic damage you take.

Som nämns av Miniman , Regenerera kan också läka undead, eftersom det inte har några begränsningar som denna stavning har ingen effekt på odöd eller konstruktioner , som de flesta andra helande stavar.

    
svaret ges 05.04.2018 10:48
2

Kännetecken som healerns prestation tillåter en karaktär att använda läkaresatser för att göra betydande mängder läkning oavsett varandets typ

    
svaret ges 05.05.2016 23:15