Hjälp identifiera (övergiven?) Begravd linje

1

Jag har ett rör av något slag begravd ca 6 "under betyg i min bakgård. Bilderna finns nedan. Jag har ingen aning om vad den här linjen skulle kunna vara och hoppades på att få fram idéer. Vad än Det verkar vara övergiven / oanvändt, döma av det dåliga skicket på linjen. Jag har det lokala "Dig Safe" verktyget myndigheter kommer nästa vecka för att kartlägga kända tjänster, men skulle vilja veta om de inte har rekord av detta.

Det ser ut att linjen skulle springa mellan mitt hus och mitt garage. Men jag har ingen VVS i garaget (6 "verkar vara grunda för vatten ändå). Jag har elektricitet men den här kabeln är antenn, tillsammans med telefon och kabel linjer från bakgatan till huvudhuset. Gas huvudet är under vägen på framsidan av mitt hus, och så är min gasmätare / -linje uppenbarligen också där. På samma sätt är vatten- och vattenlinjen mitt på framsidan av mitt hus.

Garaget ombyggdes för ca 5 år sedan (innan jag ägde plats), så jag vet inte om det här röret kunde ha använts med det gamla garaget och sedan överges.

Jag bor i Toronto, Kanada, om det finns faktorer i.

    
uppsättning Roberto 26.05.2016 03:31

2 svar

3

Det visade sig vara övergiven el. Foton nedan (mobiltelefon för skalan)

DigSafe kom ut och bekräftade att det inte var en stadsservice (gas, vatten, transit, vatten osv.) De checkade ut linjen och kom överens om att det var konstigt att det var så grundt. definitivt inte en av deras. Så vi grävde lite mer och så småningom insåg att det inte var ett rör, men en mantlad kabel (med manteln helt försämrad). Testad för spänning (det fanns ingen).

Så jag tror att det måste ha varit hur el brukade komma till garaget. Som jag nämnde var garaget helt ombyggt för några år sedan, och de satte in en riktig antennanslutning vid den tiden.

.

    
svaret ges 12.06.2016 05:45
0

Börja med att ringa 1-800-DIG-SAFE eller den lokala motsvarigheten. Att hålla reda på vad som ligger under ytan är deras specialitet. Om det är någonting som är potentiellt farligt eller dyrt, kanske de redan vet om det. Om inte kan de hjälpa dig att ta reda på om det är något mer än ett sprinklersystem.

    
svaret ges 26.05.2016 04:38