Är det möjligt att resa på lastflygplan?

26

För en tid sedan hörde jag någon berätta om att resa i lastplan. Tydligen har några av dessa flygplan en begränsad mängd extra platser och företag skulle sälja dem för en extra vinst.

Har någon någon information om detta? Är det fortfarande möjligt?

    
uppsättning nsn 07.03.2013 19:28

7 svar

16

Det korta svaret är: beror.

Det finns flera diskussioner om flyglinjer om ämnet. En från 2004 och en annan från 2011 .

Allmänt samförstånd är att det inte är möjligt med få undantag:

 • Medföljande levande last
 • Att vara anställd hos företaget som flyger lasten
 • På avlägsna områden som Alaska kan det vara möjligt att flyga ett halvt och halvt plan. Halvlast - Halv passagerare.
 • Du är ett flygbolagets besättningsmedlem eller en kurir i det fallet kan du begära en Jumpseat-tjänst från fraktflygbolag som Atlas (kanske någon kan upplysa mig vad brudgummen betyder här)
 • Spara de som du förmodligen kommer att nekas åtkomst till planet

      
  svaret ges 07.03.2013 23:06
  11

  De flesta fraktflygplanen (med undantag för mindre flygplan) har ett litet antal passagerarsäten, som normalt är avsedda att användas av personal som dödläsare / ytterligare piloter, annan företagspersonal etc.

  Medan det är möjligt att fraktflygbolagen någonstans i världen accepterar betalande passagerare är det i allmänhet inte möjligt om du inte arbetar för flygoperatören. Vissa lastföretag tillåter väljpersonal att flyga på sina flygningar till något syfte, medan andra bara tillåter dem som reser i affärsändamål.

  Det finns ett antal skäl att det inte är tillåtet, men i sin enklaste form beror det på flygplans självklassningsklass, som inte har certifierats för att bära betalande passagerare. I de flesta fall kommer detta att vara form av flygbolagen "Luftoperatörsintyg" (AOC) som inte tillåter passagerartrafik, alls eller på specifika typer av flygplan som fragtfartyg.

  Bärande passagerare skulle också kräva att flygningen ska ha flygvakt för att uppfylla kraven på säkerhet och för ett flygplan som kan ha så få som 4 passagerarsäten som helt enkelt inte är ekonomiskt genomförbara!

  Även om de bara bär egen personal kan saker fortfarande gå fel, till exempel när det gäller Fedex flight 705 .

      
  svaret ges 24.12.2013 08:35
  10

  Alaska Airlines driver ett antal 737-400 "combi" -flygplan , som har ett lastområde bakom cockpiten och 72 passagerarsäten i ryggen. Flygbolaget lägger in ett schema av vilket flyg kommer att drivas av dessa flygplan; De är biljettförsedda precis som alla andra Alaska Airlines flygningar. De flesta är flygningar inom Alaska, men några går till Seattle.

  Dessa flygningar visas också på kajak som "Boeing 737-400 Mixed Configuration".

      
  svaret ges 24.12.2013 02:26
  6

  Om du är medlem av USA: s militär eller en närstående, kan du flyga utrymme tillgängligt (Space - A). Detta kan få dig på militära lastflygplan (med last), varav några är militära versioner av civila flygplan.

  länk

      
  svaret ges 24.12.2013 08:46
  5

  Kort svar: nej

  Jag har ingen speciell kunskap om ämnet, så jag föreslår en google potpourri.
  "Allt jag vet är att jag inte vet något annat än Google" - Sokrates

  Det var 2012 aprils dåre för STA-resor .

  Tydligen var det möjligt för Fedex-anställda vid någon tidpunkt.
  Flyga på lastplan
  Passagerare på fraktflyg fortfarande möjligt?

  (Om du är ett husdjur, är det också möjligt eftersom det finns sällskapsdjur.)

  Kanske i händelse av specialvaror måste vara nära (men det är inte en resa).
  ( 3 djurhållare flög på en frakt eftersom de tog två pandor )

  Med båt är det möjligt, vart kan jag få information om fraktresor? .

      
  svaret ges 07.03.2013 23:13
  5

  Jag arbetade för Fedex fram till 2002, och fram till och med den 11 september kunde anställda resa på företagens flygplan. Det var bara tillgängligt för anställda, och inte för vänner eller familj, så när jag var singel, reste jag ganska, till och med till Japan och Hongkong gratis. Säten var tillgängliga först till kvarn, och när som helst kunde du stöta på om företaget skulle använda sätet för att flytta ett flygbesättning eller annan anställd som behövde åka dit flygplanet skulle gå. Jag kommer ihåg att de upphävde detta efter den 11 september, och vet inte huruvida de har återinrättat det eller inte sedan dess. Nyckeln var att de inte flyger passagerare, men låter anställda som hade tagit en utbildningsklass om hur man kör nödutrustningen ombord på flygplanet.

      
  svaret ges 27.03.2014 16:27
  2
  Tekniskt sett är passagerarfartyg också lastbärande flygplan, så svaret är ja, men flygplan som är specifikt licensierade eller utformade utan passagerarsäten skulle endast tillåta flygpersonal, viktig personal som följer med frakt eller vid militär med beväpnar. Ansvaret för passagerare och säkerhetsarrangemang skulle göra allmän passagerartransport med hjälp av fraktfartyg en stor risk, särskilt i den nuvarande situationen med ökad terrormedvetenhet. Ett öppet tillvägagångssätt skulle motsätta sig dessa åtgärder.

      
  svaret ges 23.07.2014 18:26