Sorcerer subclass: är Wild Magic balanserad, jämfört med Draconic Bloodline? [stängd]

10

Jag har planerat att skapa ett Sorcerer-tecken (som spelare, inte en DM), och jag märkte att Wild Magic-underklassen verkar vara unikt obalanserad jämfört med Draconic Bloodline-underklassen:

 • Kunskapen "Wild Magic Surge" verkar bara användas enligt DM: s bedömning (enligt RAW).
 • Några av Wild Magic-resultaten kan enkelt resultera i en TPK (slumpvis släppa en Fireball centrerad på caster).
 • Minst ett av Wild Magic-resultaten kan göra ett tecken som inte kan spelas upp (åldersförändring, utan att det omnämns hur man påverkar effekterna).
 • Jag har sett några av de här enskilda frågorna som nämns i andra frågor här, men jag har inte kunnat hitta någon balans mellan de två underklassen. Jämfört med alla andra klassens underklassalternativ verkar en Wild Magic-trollkarl vara den enda med potentiellt kampanjavledande funktioner.

  Min fråga är: Är dessa två underklasser lika obalanserade som de visas (så lämnar bara ett "riktigt" underklassalternativ för trollkarlar), eller har jag ett grundläggande missförstånd om underklassen?

      
  uppsättning Liesmith 03.03.2016 12:35

  2 svar

  7

  Om klassen är balanserad beror på DM

  Innan du spelar en Wild Magic-trollkarl, måste DM och spelare absolut diskutera dessa problem. DM bör ha en klar uppfattning om när och hur effekter som åldrande kan mildras eller reverseras. Han bör planera i förväg hur han kommer att hantera potentiella TPKs på grund av magiken. Och spelaren bör ha lite varning om dessa problem.

  Om DM inte tänker på dessa saker genom framsidan, är det bara en fråga om tid innan tärningen kommer att tvinga honom till ett hörn. Jag föreställer mig att de flesta DM: erna går av "regeln", och ignorerar helt enkelt inga störningar som inte är underhållande just nu. Eller dom överträffar de mest negativa effekterna. (Jag misstänker att det finns få som svänger i andra riktningen.)

  Många "Old School" DM skulle inte tveka att köra klassen exakt som skrivet, men det gamla skolspelet omfamnade quirkiness och TPKs var lättare att tolerera när nya tecken kunde rullas upp på cirka 5 minuter. I dagens mer taktiska spel investerar spelarna mycket mer tid i att generera sin karaktär och får därför mycket testier när en rutinmässig kamp blir en TPK eftersom deras lagkamrater hade en olyckad ökning.

  Neevotic påpekar att "Större restaurering" kan (som DM: s eget gottfinnande) vända vissa effekter. Om så är fallet bör DM ge en viss uppfattning om förekomsten av nionde nivåer i spelvärlden och deras vilja att stödja datorerna. Om sådana clerics är vanliga och stava är billiga, så är effekten ingenting annat än en rolig åt sidan. Om de är sällsynta, är effekten lika med döden (som Raise Dead är också en 5: e nivåspell!)

  Om klassen är "balanserad" beror på svaren på alla dessa. Under en generös dumma, DM, är klassen inte balanserad - förmodligen inte tillräckligt för att förstöra spelet, men tillräckligt för att riva klassen av den avsedda smaken. Under en dödlig DM, rullar upp en Wild Magic Sorcerer lyser bara säkringen för en framtida TPK-bomb.

      
  svaret ges 03.03.2016 17:09
  0

  Jag skulle inte säga att de är obalanserade. Du får bara spela de två underklassen lite annorlunda.

  Den draconiska Bloodline-underklassen fokuserar på att vara mindre sårbar (ger fri rustning, träffpunkter och nästan fri motstånd).

  Medan Wild Magic-underklassen erbjuder några stora förmågor att hantera mycket skada (ger fördel på attacker, några riktigt bra Surge-alternativ).

  Sammantaget beror det bara på om du gillar luck-baserad sak, eller inte.

  Om reversibiliteten hos överspänningseffekterna, som en DM, skulle jag tillåta en enkel större stavning för att göra jobbet.

      
  svaret ges 03.03.2016 13:37