How kan jag förhindra att min ugn och A / C slammar dörrar?

6

Vilka uppgifter kommer jag att behöva samla för att ta reda på om vår ugn och A / C suger för mycket vid källan / intaget?

Jag vet inte rätt terminologi för dessa saker, förlåt mig för eventuella fel här. Vi är i ett 1,000 sq ft hem. Luftintaget för ugnen och A / C ligger i vår hall nära vårt badrum och två sovrumsdörrar. Varje gång termostaten slås på, stängs alla dörrar som befinner sig inom en fot eller så att de stängs sugda, hårda.

Finns det ett sätt att avgöra om ugnen och A / C suger mer än vad det borde? Finns det även ett sätt att vrida luftens volym på något sätt?

Förmodligen bidrar det till en hel del av vår energikostnad för hemmet en hel husdjursfantasi som vi inte längre använder monterad i korridoren precis bredvid ugnen och A / C-intaget. Är det ett problem att ha den här hela husfläkten fortfarande installerad?

Larmarna öppnar och stänger inte när termostaten slås på, men jag är säker på att det suger lite luft från vinden.

    
uppsättning RON8O 28.02.2015 03:08

3 svar

5

Detta är vanligt i HVAC-system med en enda central retur. Mitt system gör det också. Det är helt enkelt typ av ett centralsystem. Det enda praktiska sättet är att ha ett balanserat system med avkastning per rum som är lika med försörjningsregistren på dessa rum.

Det finns ett par saker du kan göra åt det. En är att spendera hundratals till tusentals dollar som behövs för att återskapa ditt huss returledning för att ge en dedikerad avkastning i varje rum. En annan sak som kan hjälpa är att ersätta dina dörrar med tungare på mindre smurt gångjärn. Eller du kan bara hålla dörrarna öppna.

När det gäller hushållsfläkten tar du bort det, tätar hålet, gipsar taket och häller isoleringen över toppen till resten av isoleringen på ditt våningsplan.

    
svaret ges 28.02.2015 03:24
3

Hur hög är dörrens botten utanför golvet? du kan eventuellt lösa ditt problem genom att klippa botten av dörrarna 1 1/2 "max.

    
svaret ges 04.03.2015 12:52
0

Kontrollera CFM-värdet på din fläkt enhet mot kvadratmeter i ditt hem, och ugns / AC-enheternas kapacitet. Det kan vara för högt och behöva justeras eller bytas ut med en lägre CFM-enhet (kontakta en HVAC pro om du inte är säker på att själv göra denna bedömning.) Kontrollera också att du har rätt luftfilter på plats före fläktenhet i returkanalen, eftersom ett saknat eller för litet filter kan orsaka att fläkten går fortare än designad.

För att hålla en behaglig temperatur i ett bostadsutrymme är det sällan nödvändigt att flytta så mycket luft att dörrarna släcks. Och vad händer efter dörrarna slam? Luftflödet är begränsat så att fläktenheten antingen dumpar mycket mer uppvärmd / kyld luft i andra delar av hemmet, eller det fungerar, det slår av (dvs slösar energi) som försöker flytta luften mot en väsentlig begränsning.

Om det hela kontrolleras, överväg att stänga spjällen (antingen på tilluftskanalen eller på ventilen i rummet) för de berörda rummen, eftersom luften bara kan "sugas" från rum där den levereras betydligt.

Slutligen, jag andra kommentaren om att kontrollera / ändra luckorna i dörren. Om hemmet byggdes med lövträ och nu utspeglas i plush matta, är dörravståndet förmodligen för litet eller obefintligt. Du behöver en lucka på 1 "till 1 1/2" för att låta rummen bli ordentligt värme / kyla om dörrarna är stängda.

    
svaret ges 04.03.2015 19:42