Did Cadsuane bryter hennes frågeställningar?

3

Under Aes Sedai-frågan om Semirhage blir de kroniskt frustrerade av Rands förbud mot fysiskt våld som en form av tortyr. Så småningom:

Cadsuane breaks the forsaken by spanking her and forcing her to eat food off the floor

Spanking räknas knappast som tortyr. Smärtan är försumbar, och Cadsuane erkänner även att smärta inte skulle ha någon effekt på att bryta Semirhage. Men i slutändan använder hon fortfarande faktiskt smärta som en del av hennes förhörsteknik. Brytte hon Rands förbud mot att göra det?

    
uppsättning Mat Cauthon 11.09.2018 21:42

2 svar

6

I det 21: a århundradet hävdade advokater för den amerikanska regeringen att waterboarding inte utgjorde tortyr som förbjuds av olika nationella och internationella lagar. Världen av WoT är på många sätt mer medeltida än vår.

  • Cadsuane kan ha kommit fram till att mestadels psykologiskt våld var inom reglerna Spanking var avsedd och förstod som förnedring snarare än smärta.
  • Cadsuane kan ha tänkt tillbaka till nybörjaren utbildning i White Tower, där spanking också används rutinmässigt. Det kunde ha hindrat henne från att se det som "fysiskt våld".

Eller hon kanske har sagt till sig att hon var (knappt) inom regelens brev medan han brytte regelens anda. Förmodligen är Aes Sedai bra på det ...

    
svaret ges 11.09.2018 23:26
2

Jag är inte säker på att några år har förflutit sedan jag läste det, men om jag minns rätt, svär Cadsuane inte fealty till Rand och var inte särskilt förtjust i systrarna som gjorde det. Dessa systrar kan ha varit tvungna att följa Rands order.

Eftersom 3-ederna inte gäller orsakar fysisk skada som inte är baserad på One Power påförs. Jag ser ingen anledning till varför hon inte skulle / skulle inte kunna använda tortyr.

    
svaret ges 12.09.2018 00:24