amount av bärlager

0

Jag måste bygga ett temp. golv över mina källar steg som är en 9 'öppning, så jag kan göra tak reparationer där en gammal skorstensrör dras för länge sedan. Om jag ihop parar 6- 2x4x12 i par och placerar dem på sidan med plywood på toppen, hur mycket vikt kan det stödja? Skulle en 200 pund man vara säker på att arbeta på den strukturen

Nej, jag frågar om 6-12ft två av fyra fästs i par som sitter på deras sidor för mer styrka, inte liggande eller staplade, under en bit av 8 'längd med 3'wide plywood spänner över en 9 fot öppet trapphus hålls i varje ände genom att överlappa det befintliga övre våningen, skulle det vara tillräckligt starkt för att hålla personen utan att bryta och släppa dem 15 extra fot ner i källarstegen, som då skulle ligga under det nybyggda torget. Personen kommer att försöka nå taket på den övre andra våningen för reparationer. Att 2: a våningen taket är över toppen av källaren trappa öppningen. Jag tror inte att stegar kommer ut ur källaren på steg skulle vara säkrare och sedan bygga ett tempolvstycke över toppen av trappöppningen på 2: a våningen. Frågan var skulle dubbla 2x4: s håller vikten av en man som når upp över huvudet mot 2: a våningen taket till jobbet och inte släppa honom ner två historier? Hur mycket last kan säkert hållas uppe med 6 bitar av trä / plywood? Jag bygger helt enkelt ett avtagbart golvsnitt. Kan du bilda en golvläggning ovanpå ett befintligt golv i varje ände medan det finns en 9 fot lång öppning under detta 12ft golvstycke?

    
uppsättning Elias 22.12.2018 12:04

2 svar

0

Fråga du om ett 9-tums plywood kan spännas 7'6 "om det stöds av 9" av uppbyggda 2x4 på båda sidor? Nej det är inte säkert. Du behöver lägga golvbalkar under plywood, förmodligen något som 1-2x4 vid 12 "på mittavstånd.

    
svaret ges 22.12.2018 15:50
0

Lång historia kort: gör det inte.

Några av de farligaste orden du någonsin kommer att höra: "Aww, det går inte ingenstans." Under årens lopp har jag sett många olyckor med homebuilt contraptions.

Jag är fortfarande inte superklar, även efter att du har lagt till din beskrivning, får jag kärnan men detaljerna är mycket viktiga och du är kortfattad på detaljer för min smak. Det låter som om du bygger en byggnadsställning eller ett tillfälligt golv över din källaröppning för att arbeta i taket ovanför. Du kommer att bygga den med dubbla 2x4-balkar som sträcker sig över 9 '. Förutsatt att trapphusets bredd är ca 3 'kommer de att vara ca 18 "ifrån varandra.

I konstruktion brukar du använda spännbord för att bestämma avståndet du kan spänna med timmer. Du kan göra ingenjörsberäkningar, men det är mycket mer arbete och felaktigt. Din ställning / tillfälliga golv kommer inte att byggas som en riktig permanent golv så att de inte riktigt gäller, men de kasta fortfarande lite ljus. Här är en länk till några spännbord, de är inte svåra att hitta online:

länk

Nu används 2x4 aldrig som golvbjälkar, så spännborden för golvbjälkar hjälper inte, de börjar vid 2x6. Men 2x4 används fortfarande för takbjälkar och takbjälkar stöder vindgolv. Spänningsborden på ett vindsvåning med begränsad lagring tillåter runt 9 'spännvidden för 2x4s avstånd 16 "i centrum, beroende på träsklassen. Så med dubbla 2x4-tal tror jag verkligen inte att en 200 pund man på en stege är kommer att fånga dem.

Men jag tycker fortfarande att det är en dålig idé, för jag tror inte att snabba timret är den största risken här. Jag tror att det mest troliga problemet är att fästa denna tillfälliga golv / byggnadsställning till den permanenta konstruktionen säkert och säkert. Du har inte diskuterat det alls. Med de berörda höjderna är det en allvarlig olycka, så jag skulle inte försöka detta.

Om du google "trappstege" och "trappställ" ser du att det finns många alternativ tillgängliga för att göra denna typ av arbete utan att försöka bygga något själv.

    
svaret ges 23.12.2018 13:25