How kan jag tillfredsställa mitt RP-önskemål om Knighthood?

12

Jag börjar i Pathfinder Society och för en gång har en idé för ett tecken som oftast är backstory istället för klassdriven. Mer än troligt cliche, men jag skulle vilja rollspel idén om en ung son som lämnar sitt hem för att söka efter ära och ära. Denna karaktär skulle vara den andra eller tredje sonen till en mindre herre. Hans far, en ärade mannen, uppvuxit honom för att hålla eder över alla andra. Tänk på Brienne från Game of Thrones i manlig form.

Klassklokt, jag tror att fighter skulle vara bäst (tvåhandigt fighter specifikt) men jag har ingen aning om djupet av Pathfinder-klasserna. Jag hittade en tredjepart Knight klass, men jag är osäker på om PFS tillåter tredje part och jag är inte så galen om klassens förmågor ändå.

Så, visa visanter på stackutbytet, jag ber dig:

  • Kan en karaktär bli riddad? Skulle detta ge några boons (som ett charisma boost)?
  • Finns det några PFS-klasser som förkroppsligar äraets idealer över allt? Paladin lutar lite för långt mot sidan av bra för mig. Denna karaktär skulle fokusera på lagligt mycket mer än bra v ondskan.
  • På samma sätt kan jag börja kämpa och sikta på några prestigeklasser som passar räkningen?
uppsättning Tobel 15.01.2014 01:15

3 svar

16

Cavalier är bokstavligen "Jag är en riddare" -klass

Kolla in det i PFSRD - det fyller alla de olika Knight-troperna, och det är inte ... förolämpande , hur vissa meleeklasser kan vara. Varnas för att du kan drabbas av nyttaproblem när det gäller möten utan kamp.

Knighthood ger inga bonusar utan RP

Att vara riddare är en helt rollspelande händelse och kommer inte att öka någon av dina karaktärs förmåga eller på annat sätt påverka deras ark, särskilt inte i Pathfinder Society .

Paladin kan fungera, men ...

Jag skulle inte föreslå det. PFS kan vara oförsonlig om anpassningskraven, och det betonar Good Over Law som du har sagt att du inte vill göra.

    
svaret ges 15.01.2014 02:53
0

För fullständighetens skull finns det en RP-väg att bli riddad och få några mekaniska boons för den riddade ringen.

Döljer det under spoiler, eftersom planering av char utveckling för att ta den rutten kommer att kräva en metakunskap om ett specifikt äventyr, som du inte nog ska använda eftersom det kan förstöra allt roligt.

As of season 8, it's introductory Quest: Honor's Echo allows you to be made a knight of Taldor or be granted a visbarony (by supporting or not supporting a main quest giver in the end respectively). Both options grant some minor situational Diplomacy and Intimidate bonuses, some free valuables (30-ish gp) Knighthood's got an additional skill-improvement boon for one of the future missions your character will go on.

To get the benefit of these boons you'd need to play all six sub-modules (roughly a hour each) in succession. Can do this in multiple sessions, but without going to adventures other than Honor's Echo in between. So you will probably need to find a table that does that or eventually shop around for "who's running quests 1 and 3". Those two are considered somewhat overpowered and some GMs may decide to omit them.

Eller, du vet, du kan bestämma dig för GM som hela äventyret och få fördelarna med det.

    
svaret ges 03.10.2016 00:27
-3

Det kanske inte passar alla dina behov, och skulle verkligen ge smak för karaktären, men ... ett alternativ skulle vara en Chelaxian Hellknight . De ser ut ... ja, helvete. De är en del av en nation ledd av lagliga onda djävulskyrkare. Men om du arbetar på det, finns det ingen anledning till varför du inte kunde spela en laglig neutral helvete. Det finns även Prestige-klasser specifikt för dem, som Hellknight och Hellknight Signifer (för spellcasters), och kräver inte att du är ond, bara laglig .

    
svaret ges 15.01.2014 03:34