How Frequent är Comic Series Reboots?

4

Jag vet om "The New 52" och har hört talas om många andra retcons att hantera förändringar, liksom andra omstartar. Jag tror att jag exempelvis kommer ihåg en omstart av Superman på 80-talet som hade honom som en riktigt stark kille som fick den vägen från att lyfta vikter eller något. Någon annan berättade för mig om en omstart av Spiderman att jag tror att Joe Straczynski gjorde att det handlade om någon form av djur totems, där Peter Parker valdes eller justerades med en spindel och det var andra där ute också. Vissa var bra, vissa var onda.

Hur ofta eller vanligt är återkommande serier? Är detta gjort när kontinuiteten blir svår att följa med? Fortsätter den gamla linjen någonsin när en ny omstart tas ut så att de kan köras parallellt?

Jag vet att det finns olika situationer för olika serier, men det verkar som om den här typen av saker händer ganska ofta och jag tror att det skulle vara frustrerande att titta på samma historia omstart om och om igen.

    
uppsättning Tango 21.01.2012 02:31

1 svar

2

I allmänhet, så långt jag kan se finns det ingen rhyme bakom omstart, finns det inget planerat, tidsbaserat schema, men det finns en anledning. Denna anledning är i stor utsträckning gjord för att bevara eller föra in nya läsare, antingen för att expandera eller förnya en överdriven historia. Att ta från här ser ut som att Marvel reboots är ungefär vart tionde år (mer av en guestimate). Den senaste stora omstart som jag kan hitta är från 2000. För det mesta fortsätter den ursprungliga serien serier.

    
svaret ges 23.01.2012 00:42