Southwire M550 säger att koaxialkabel är fel och reverseras?

0

Sedan jag flyttat in i mitt hus har kabeln på övervåningen inte fungerat, så jag började nyligen undersöka kabelkablarna och bestämma hur det ligger i huset.

Jag köpte en Southwire M550 för att spåra koaxialkablarna som kördes under huset och vinden, och upptäckte en konstig fråga. En av koaxelkablarna, när de testas med M550, visar att det finns en felkoppling och en omvänd problem. Jag trodde att dessa typer av problem var mer reserverade för nätverkskabel, där det finns enskilda par i kabeln, men en omvändning inom en coax? Skulle detta vara ett problem med en splitter där den har in / ut sidor, och kanske kopplingen är omvänd?

    
uppsättning Jeffrey 19.12.2017 01:37

1 svar

2

Från vad jag kan bestämma från bruksanvisningen för testaren och min tidigare erfarenhet som kabeltelevisionsmäklare, kräver testet en fritt flytande kabel för att kunna provas korrekt. Din fråga om en splitter är giltig, eftersom det finns elektroniska komponenter inom en splitter som genererar misslyckade test. "I gamla tider" fästes ett 75 ohm avslutningsmotstånd till en bit coax som testades och läste motsatt ände med en vanlig volt-ohm mätare. Om avläsningen var cirka 75 ohm, identifierades rätt kabel och var möjligen frisk.

Om kabeln redan bekräftades som korrekt och avläsningen visade sig kortsluten, var det troligt att det var skada eller en in-line splitter, som normalt begravdes på en vind eller nästan oåtkomlig i ett krypningsutrymme!

Du kan bekräfta läsningen du ser om du har en splitter i handen, tillsammans med ett känt bra segment av coax. Anslut endast coaxen, testa den (så bra självklart), fäst sedan splitteren och observera skillnaden.

    
svaret ges 19.12.2017 02:57