Single vs Multiple entry Schengen visum, för Spanien och Frankrike?

13

Jag är från Egypten och jag planerar en semester till Spanien och Frankrike . Medan jag fyller i viseringsansökan, borde jag välja ett visum eller ett visum för flera inträde ?! Om jag fick en Schengenvisum för en enda inresa, kan jag fortfarande resa från Spanien till Frankrike och sedan tillbaka till Spanien så länge det är under viseringsdagen för mitt visum ?!

    
uppsättning Rowan 18.06.2012 18:20

2 svar

11

Så länge du bor inom Schengenområdet behöver du bara en visumvisum. Att resa mellan Spanien och Frankrike räknas inte som en ny post.

Du borde kanske vara medveten om några få fall. Andorra (vid gränsen mellan Spanien och Frankrike) är inte del av Schengenområdet. Du får komma in i Andorra med en Schengenvisum, men att resa till Spanien eller Frankrike räknas som en ny tillträde till Schengenområdet och skulle kräva ett visum för flera inresor.

Redigera: Även om invandringskontrollen vid gränserna mellan Spanien / Andorra eller Frankrike / Andorra är mycket avslappnad och vissa resurser tyder på att det inte går att räkna med Andorra som en ny tillträde till Schengenområdet, gjorts och reglerna strikt verkställs. Här är även en historia , där en innehavare av en enda inresa Schengenvisum avvisades tillträde till Andorra på bussen från Barcelona, efter att ha lämnat Schengenområdet till Andorra skulle han förhindra att han lämnar Andorra igen lagligt.

    
svaret ges 18.06.2012 19:29
0

Min första Schengenvisum var en enda inträdesavgift som utfärdats av Italien. Jag reste från Italien till Frankrike till Spanien med flygplan, och det var ingen fråga.

    
svaret ges 22.07.2018 17:02