Mål i omärkt trä? Hur man behandlar [duplicera]

1

Jag har en dörr som installerats och entreprenören sätter i något distansträ. Jag målade inte dem och de utsattes för lite regn (jag är i Los Angeles där det regnar några dagar om året)

Här är en bild av träet i närheten. Är de svarta fläckarna mögel? Jag försökte gnugga dem och de skulle inte komma ifrån. Behöver jag behandla det eller kan jag bara måla över det?

    
uppsättning milesmeow 20.03.2018 23:03

2 svar

1

Se till att träet är torrt först, bara måla över det med Kilz. Underhålla färgen så att det framtida regnet inte kommer in och återuppvakta mögelsporerna.

    
svaret ges 21.03.2018 05:44
0

Jag har nyligen haft en vattentank explodera och har gjort mycket forskning på detta.

Många säger att du bara ska blanda tvättblekmedel 10: 1 med lite tvål och applicera den på träet, låt det torkas och måla över det . Detta skulle vara bra för en icke porös yta, och om detta område inte sannolikt någonsin kommer att se fukt igen kan det vara tillräckligt, men i porösa ytor som träform växer rötter i träet som inte kan dödas av blekmedel (blekblad det är kloriddödande komponent på ytan).

På grund av detta föredras giftfria hushållssyror som ättika, baser som borax eller väteperoxid över blekmedel för porösa ytor som trä . Att tillsätta ett ytaktivt medel, såsom diskmedel, bör hjälpa till med penatranten. Om inte denna lösning tränger djupare än rötterna som odlas av formen kommer du inte att kunna döda den helt, men det är också troligt att ingen annan fukt kommer att tränga in så djupt att det heller inte aktiveras.

* Akta dig * Du får inte blanda någon av följande rengöringslösningar:

  • Blekmedel + Vinäger (eller ammoniak) = Klorgas (och ammoniak är inte användbar i mögel)
  • Väteperoxid + Vinäger = Perättiksyra är starkt irriterande

Inte heller i motsats till vad vissa webbplatser skulle kunna hävda är följande kontraproduktiva (men en följd av den andra bör vara användbar):

  • Vinäger + kakor: Blandar denna syra och bas tillsammans orsakar dem att neutralisera varandra som minskar effektiviteten hos rengöringslösning.
  • Vinäger + Borax: Blandning av denna syra och bas orsakar dem att neutralisera varandra som minskar effektiviteten hos rengöringslösning.
  • Vinäger + Slottsåp: Blandning av denna syra och bas orsakar dem att neutralisera varandra som minskar effektiviteten hos rengöringslösning.
svaret ges 21.03.2018 00:04