Vad betyder "Schengenstaten" i Schengen Visa

5

Jag fick min Schengen-visum godkänd från den nederländska ambassaden idag. På visummet i kolumnen "Giltig för" fyllde de " Schengenstaten ."

Vad menas med det? Kan jag resa alla länder i Schengenområdet?

Under viseringsansökan gav jag endast Nederländerna resväg. Får jag också besöka Belgien och Frankrike på samma visum? Vänligen meddela.

    
uppsättning Jos 22.11.2017 13:51

2 svar

13

What does 'Schengenstaten' means in Schengen Visa

Am I allowed to visit Belgium & France too on this same visa?

Ja

    
svaret ges 22.11.2017 14:36
8

En Schengen C-visum kan utfärdas för specifika medlemsstater eller för alla medlemsländer. Den sistnämnda görs genom att skriva "Schengenstater" på det utgivande statens landsspråk.

Med en viseringsvisum för "Schengenstaten" kan du justera din ursprungliga resplan, även för att besöka en annan Schengenstat. Om du till exempel planerade att flyga till Schiphol och sedan tillbringa två veckor i Amsterdam, kan du istället välja att flyga till Paris och ta ett tåg till Amsterdam istället. Du kan till och med tillbringa en dag i Belgien på väg. Nederländerna skulle fortfarande vara huvudmålen för din resa. Du kunde inte bestämma dig för att gå till Island istället.

Med en långvarig viseringsvisum bör det första besöket vara ungefär som beskrivet i ansökan. Återigen är mindre justeringar möjliga, men en helt annan resväg ser ut som bedrägeri. Vid efterföljande besök kan du besöka andra Schengenstater.

    
svaret ges 22.11.2017 17:36