Är billiga elektriska brad spikpistoler värda det för att fixera lister?

3

Jag tänker på att skapa några dörrar av MDF som kommer att ha lister fixade till sina fronter, dessa kommer att limas på. Jag kan försöka klämma dem på något sätt tills limet sätter, men det låter som en smärta.

Ett annat alternativ är att fixa dem med små naglar tills limmet sätter, och fyll sedan i hålen - det verkar som om många människor använder brad spikpistoler för detta. Vapen säljer för mellan £ 17 och några hundra pund, är lågmodellerna upp till jobbet, eller är en hammare och stans ett bättre alternativ?

    
uppsättning Walker 16.10.2012 13:48

2 svar

2

Kort svar: Ja.

Långt svar: En spikspikare (korrekt anpassad till ditt material med hjälp av testremsor) ger dig rena spikhål varje gång. Att använda en hammare och en punch beror på din skicklighet och mål och konsistens. En saknare och du har skadat ditt färdiga arbete.

    
svaret ges 16.10.2012 13:50
3

Om frågan är "luftdrivna kontra elektriska" skulle jag vilja Chris kommentarer.

De elektriska spikspikarna, IMHO, är inte användbara för avslutat arbete. Jag köpte en att göra trimma arbete på ett rum och kastade det ut efter att bara få en vägg klar. De har inte den makt eller noggrannhet som de pneumatiska alternativen ger dig.

Dessutom borde alla ha en kompressor och en pneumatisk pistol. De gör bara gör DIY-projekt som är mycket roligare! ;)

Det finns ett tredje alternativ, och det är en sladdlös pistol. De är i grunden en pneumatisk pistol som har en mini-elektrisk kompressor inbyggd. Dessa är dyrare, men den största fördelen (förutom att vara sladdlös) är att de är trevliga för små jobb där du inte vill komma ut den tunga kompressorn och vänta på att det fyller bara för att skjuta 6 naglar.

    
svaret ges 16.10.2012 20:33