Värde / balansering / prissättning av elementära pilar

9

Jag har just börjat en kampanj med några vänner som har en stor inriktning på horror-stilmonster. Jag har en butik i sin hemstad, som redan är specialiserat på verktyg för att jaga dessa varelser. På grund av de olika immuniteterna och svagheterna som dessa typer av monster kan ha, tänkte jag att det skulle vara coolt att ha elementära pilar i den här butiken som antingen var en annan skada typ helt och hållet med den vanliga skada tärningen, eller en tillägg på skador som vad ses i Flame Arrows spell (även om jag inte vill att den ska användas så ofta som den skulle med stavningen.) Om jag lägger till på skada, skulle det bara vara 1d4 eller så.

Hur som helst är mitt huvudfokus, hur ska jag värdera dessa? Jag letar inte efter att de är +1 pilar, och jag har inte hittat prejudikat för magiska pilar som inte är av samma slag. Jag är främst orolig för två saker:

 • Om den här snygga ideen i mitt huvud lätt skulle bli OP och snälla bryta min kampanj och sålunda borde vara ensam tills det höga priset på +1 eller högre pilar skulle vara genomförbart och
 • Skulle det vara meningsfullt att balansera det genom att begränsa utbudet. Till exempel är de första 2 pilarna av ett visst slag 100gp, men då blir de mer och dyrare när de köps (vilket är hemligt bara min mekaniker för att hålla pilarna känsliga), förklarade att efterfrågan ökar med minskad leverans .
 • Tack för all hjälp du kan ge! (förlåt om det är för länge vind, det kan jag göra och det är min första fråga)

      
  uppsättning Kadill 28.05.2018 10:20

  1 svar

  4

  Balansen att lägga till tärning till skada

  Att lägga tärningar på skador har tre effekter:

  • Lägger till minst 1 skada (redan konkurrerad med en +1-pil)
  • Att lägga upp tärningens maximala skada (långt bättre än en +3-pil i slutspelet när missar sällan)
  • Fördubbla dessa effekter på en kritisk.

  Som du kan se, lägger du till en elementär skada, dö är generellt sett bättre än att ha +2 eller +3 pilar, till och med lägga till så lite som 1d4 skador på tärningarna.

  Anledningen till att stavar som Elemental Weapon och Flaming Arrows kan göra detta är att de upptar koncentration och använder en tredje nivå resurs. Du kan allmänt överväga en spell på 3 nivåer för att vara en källa på cirka 8d6 skador på flera mål (Fireball benchmark), så all användning av denna resurs som gör det här i vissa situationer är balanserad.

  Flammande pilar:
  1d6 per attack i en tre-runda strid är ungefär 9d6 ytterligare skada för en 11: e nivå Archer Fighter, som kantar ut före Fireball när det gäller singelmål. Det varar en timme, som kan vara flera kampar.

  Elementarvapen:
  En på-nivå gjutning skulle vara 2d4 per attack i en tre-runda strid är ungefär 18d4 ytterligare skada för en 11: e nivå Archer Fighter, vilket är cirka 50% mer skada än Flaming Arrow på den nivån för en 5: e nivån. > En vid 3: e kastet skulle vara 1d4 per attack i en tre-runda strid är 9d4 vilket är ca 8d6, vilket bara är en skada som är kort i genomsnitt från Fireball Benchmark.

  Båda ovanstående använder kostsamma resurser och upptar koncentrationsluckan på minst en caster i festen. Ett paket med pilar som lägger till tärningar utan att använda resurser på denna nivå bör värderas mot det potentiella nyttan av dessa resurser.

  Det kan bli riktigt dyrt och inte värt besväret. Men om jag skulle prissätta skulle jag säga 20 pilar för kostnaden för en 3-nivåspellningsroll (detta är en prissättning som beror på en inställningsspecifik ekonomi).

  Alternativet: Ändra skadestypen

  Ändring av skadorna påverkar inte skadorna av vapen utom för mål med motstånd och sårbarheter för den. Detta är i sig lätt att balansera eftersom det inte har någon större inverkan på mål utan motstånd eller sårbarheter för den typen. Du behöver helt enkelt använda guldkostnaden för att ändra skadetypen för att begränsa hur fördelaktiga framtida möten är för bågskytten.

  Silvered Ammunition från spelarens handbok (som gör just detta för silvermotstånd / immuniteter) kostar ca 100 gp per 10 pilar.

  You can silver ten pieces of ammunition for 100 gp. This cost represents not only the price of the silver, but the time and expertise needed to add silver to the ammunition without making it less effective.

  Player's Handbook, page 148

  Adressera dina bekymmer

 • Om du väljer att gå om att ändra piltangenterna skador utan att påverka skadorna, är de ett bra alternativ med Silvering Ammunition som är balanserad.
  Om du väljer att gå om att lägga till elementskador på pilar måste du se till att det kostar ungefär lika mycket pengar som det skulle få en enda gjutning av en av de nämnda stavarna på dig för en kamp eller två som kan balanseras om det prissätts lämpligt i en kampanj där rikedom distribueras på ett rimligt sätt.

 • Balansering med begränsad leverans är lite mycket om inte deras effekt är enorm. Om de är sällsynta och pilens inverkan inte är bombastiska kan spelarna sluta ignorera dem. Om de är vanliga och billiga kan dina spelare lägga på mer än du vill ha dem.
  Genom att använda prissättningen för Silvered Ammunition och notera att det kräver en skicklig hantverkare som vet hur man gör dem är en tillräckligt bra begränsare på pilar av skadorna sorten. Med hjälp av prissättningen för pilar med extra elementskada är priset redan den begränsande faktorn, oavsett hur vanligt de är.

 • svaret ges 28.05.2018 15:52