Vilka regler bör användas för en ny kraft? Kompendium / Char-builder, eller Dragon artikeln som introducerade den?

8

I DND 4E-kampanjen spelar jag in, min Warlock har precis nått sjunde nivån. Jag har vandrat genom char builder alternativen för sin nya Encounter power, och kom över en kallad "Smärta till nöje" DDI .

Reglerna för detta i Char Builder ser brutna ut. Jag tror inte att insiderreglerna tillåter mig en kopipasta här, men hur det är skrivet i både Character Builder och Compendium ser det ut att jag får göra 4 attackrullar, två mot ett primärt mål och två mot ett sekundärt mål.

Drakartikeln som refereras för att införa kraften inkluderar dock ett villkor. Jag får bara attackera ett sekundärt mål om jag saknar primär och ta skada som är lika med min nivå för att göra det. Emellertid har denna detalj saknats i Char Builder, och i Compendium, där istället Fröken: På det primära ger jag mig bara min Charisma Modifier i återställda träffpunkter.

Vad är den rätta saken att göra här folk?

    
uppsättning GodEater 18.12.2012 14:00

2 svar

2

Jag känner inte till den aktuella funktionen, och @waxeagle verkar ha täckt det bra ändå.

Men jag vill ta upp frågan i titeln, eftersom vaxörnen inte riktigt (även om han följde de råd som jag ska ge).

Använd den källa som fungerar bäst för ditt spel

Det vill säga, ignorera någonting som inte fungerar för dig, byta saker runt, få det att fungera för ditt bord. Käll- och prioritetsregler är bara viktiga för teoretiska optimeringsspel. Jag kan inte prata bra på 4e, men i 3.5 finns det många saker som har blivit raderade, skrivit över eller verkar ganska troliga att det är fel, som jag fortfarande föredrar över den "faktiska" regeln.

Så i framtiden tror jag att den mer användbara frågan är "hur påverkar en tolkning mot en annan resten av spelet?" eller "vilken väg är mer balanserad?"

Och för att svara på dessa frågor kommer många människor mer än sannolikt att i åtminstone ett fall stödja sin ställning som baserad på reglerna - det är inte för ingenting. Särskilt i 4e, som tycks vara ett mycket mer avsiktligt -system än 3,5, borde de faktiska reglerna / designerens avsikt vara något.

Men det borde inte vara allt.

    
svaret ges 18.12.2012 16:45
7

Det finns ett subtilt inslag i kompendiet (åtminstone på mobilen) som sätter sekundäranfallet under misslinjen, utan att det är oklart när sekundärattacken händer. Vanligtvis om en sekundär attack alltid händer det ligger under effekten , inte missen eller träfflinjen (som då kräver dessa villkor).

I drakmagasin är injektionen mycket mindre subtil, så det är klart att sekundärattacken händer på missen.

Strömmen flyter naturligt, de har mål, träff, miss och effektlinjer, alla aspekter av en kraft hör till en av dessa rader den sekundära attacken följer miss raden utan en effektlinje. Detta gör att det är ett missförhållande.

Med drakeartikeln som klargör att attacken händer på missen är det tydligt att den sekundära attacken bara händer under missförhållandet.

Så långt konflikten går. Jag skulle säga att Dragon Magazine är korrekt, eftersom det är ganska tydligt att kompendiet innehåller ett typsnitt, som kopierar texten från Infernal-pakten till misslinjen istället för misslinjen från Dragon Magazine. Detta bör rapporteras till guider.

    
svaret ges 18.12.2012 14:38