LED Lampor blåsar alltid för tidigt i takfläktar

0

Jag har sett relaterade frågor till detta - där standardlamporna fortsätter att blåsa för tidigt i en takfläkt. Som ett resultat av de allmänna frågorna av wobbly fans och möjlig ström instabilitet, fick jag några lysdioder - och i ca 2 månader var resultaten otroliga.

Men de båda dog bara på mig, ungefär en vecka från varandra. Jag är verkligen kvar med en förlust nu som hur man går vidare. Jag gillar inte kablarna i det här huset - det är tufft i bästa fall och nedåt rätt farligt annars. De tidigare ägarna bryr sig inte om att ta tid etc för att vara försiktig. Huset har byggts och underhållits på det billiga.

Så - någon fick några idéer vad jag kan göra för att antingen hitta fel eller fixa det här problemet?

    
uppsättning user566095 04.12.2015 23:30

3 svar

1

Förutom det första svaret är vissa LED-lampor inte dimbara. Därför, om det finns en hastighetsbrytare och / eller dimmerbrytare, se till att: 1) LED-lamporna är dimbara, 2) Dimmer / Speed-omkopplaren är korrekt märkt för fläkt och LED-lampan, och 3) strömbrytaren är ansluten korrekt.

Om det inte är fallet kan fläkten vara defekt och orsaka problemet.

    
svaret ges 05.12.2015 19:14
0

LED-lampor är komplicerade små elektronikpaket. de kan ha spänningsregulatorer, växelriktare, värmesänkor. mikroprocessorer, etc. ombord. de brukar inte som vibrationer. Emellertid är en takfläkts oscillerande karaktär mycket mindre benägna att skada dessa anordningar än stötdämpningar skulle. Om din fläkt vibrerar eller oscillerar våldsamt måste du ta itu med det först, eftersom ingen lampa på lampor, LED eller inte kommer att hålla länge med konstant eller intermittent vibration eller rörelse. de är bara inte designade för det. så antar att detta inte är fallet, skulle jag misstänka att du har en intermittent kort i fixturen eller ledningarna som lagar lökarna. Jag skulle börja med att kontrollera alla anslutningar i omkopplaren, enhetslådan och fläktenheten själv. leta efter brända fläckar, bruna fläckar eller smält isolering. det är ganska vanligt att se ledningsnedsättning och skjuta på bolluttaget som fläkten är avstängd från.

    
svaret ges 05.12.2015 00:17
0

Jag vet att det här är ett gammalt inlägg men kan hjälpa till att hjälpa någon. Jag tror att denna fråga är mer sannolikt att den ledande lampan är på samma strömkrets som fläkten. Eftersom fläktmotorn är induktiv kan den skapa en överskott vid start, vilket kan blåsa elektronikerna i en ledad glödlampa efter en kort tid. Det finns undertryckare tillgängliga som kan anslutas över elnätet för att absorbera denna inbromsning av ström

    
svaret ges 31.01.2018 03:13