Purple hud med vita kött yams / sötpotatis har svart / grön fläckar efter att jag kokar dem. Kan jag fortfarande äta dem? [duplicera]

1

Vår lokala matdistributionsplats ger vad de kallar söta potatisar. De är lila på utsidan med vita insidan. När jag kokade dem fick de svarta eller gröna streck i dem. Ska jag laga dem fel och är de säkra att äta på det här sättet? Jag skalar och skärs i kuber och kokar tills gaffel tenderar.

    
uppsättning evelgranny 13.10.2014 20:40

1 svar

1

För några år sedan fick vi lite sötpotatis från en Amish-marknad som vi besöker när vi reser längs östra stranden Virginia och Maryland. De var helt enkelt märkta "japanska sötpotatis". De var som du beskriver med en lila hud och vitt kött. Vi baka nästan alltid våra söta potatisar och var ganska nöjda med dem som de var väldigt söta. På några framtida besök bad vi arbetstagare på marknaden men ingen visste själva sorten.

Till din fråga om färgen köper vi oftast vita sötpotatisflaskor, eftersom vi tycker att de är smakligare. (Varje år runt den här tiden gör vi resor till östkusten för att köpa lådor av Hayman-sorten och några Jersey Whites.) När de kokas, ser de vita flaskiga sötpotatiserna ganska bra ut, med varierande grönaktig och gråaktig färgning. Ärligt talat, om jag inte visste vad de skulle se ut skulle jag ha ställt samma fråga som du gjorde.

Bottom line är att färgen inte är så vacker, men ett värdefullt kompromiss för smaken!

    
svaret ges 08.11.2014 20:42