Minsta praktiska feststorlek i Savage Worlds

7

Jag har en grupp som jag försöker komma in i en vanlig veckospel, men problemet jag har är att det bara finns tre spelare som kan komma konsekvent. Då, om ens man är upptagen eller blir sjuk, tittar vi på två spelare och GM, och det börjar se ut som en "varför stör" slags situation.

Jag undrar, från mer erfarna spelare och GM, vad är det praktiska läget för en fantasi Savage Worlds session? Jag antar teoretiskt att du kan ha ett spel med en GM och en spelare, bara utforska världen och bekämpa monster ad infinitum . Men samtidigt som den fria naturen hos en parts färdigheter och kampförmågor, för att inte tala om spelets grundläggande sociala natur, gör det som synes mindre än tilltalande.

Jag vet att dessa typer av spel inte har ett minimum i reglerna, och mycket kommer att bero på den aktuella sessions exakta karaktär, men är det enligt din erfarenhet en riktlinje som är värd att veta? Något som "bry sig inte om att leka med mindre än tre spelare" eller till och med något mer specifikt som "kamp är bäst med minst fyra spelare men RP-saker kan göras med två" eller "Savage Worlds arbetar med 2-3, men D & D behöver mer som 6 "?

    
uppsättning Nerrolken 18.12.2013 01:25

2 svar

6

Kärnreglerna säger inte hur stor eller liten en grupp kan eller borde vara. Det är egentligen inte ett viktigt begrepp jämfört med andra rollspel, till exempel Dungeons & Dragons (där det är starkt rekommenderat att du åtminstone har "core four" -typerna).

Jag har kört många Savage Worlds -sessioner för så få som två spelare (både en och flera kampanjer) och det fungerar i allmänhet. Pinnacle nämnde ett tag tillbaka att de ens arbetar på ett ensamt Savage Worlds äventyr, så jag föreställer mig att det även skulle kunna fungera i ett GM / en spelare spel.

Jag tror att det finns saker som behöver köras lite annorlunda med en liten grupp än vad du skulle göra med ett 4-6-spelarspel:

  • Kampen måste vara lite mindre och / eller mer sällsynt. Speciellt eftersom karaktärerna i Savage Worlds kan dödas av en enda kula, är det viktigt att karaktärerna inte kommer att ha hälften av deras eldkraft eliminerad med en lycklig matris. Om något går fel, finns det bara en karaktär runt för att hämta slacken. Många äventyr från Pinnacle skala redan för detta genom att säga saker som "två fiender per spelare" för att skapa kamp.
  • Tecken borde antagligen vara mer rundade, eftersom du inte har tillräckligt med tecken för att fylla alla specialiserade roller.
  • Allierade är ett utmärkt sätt att hjälpa till i kampen och fylla i eventuella skillnader i luckor. Kärnreglerna säger uttryckligen att de borde kontrolleras av spelarna och, särskilt om de är Extra, finner jag att de i allmänhet är enkla att alla som känner till Savage Worlds kan spela dem tillsammans med sina egna karaktär. För små spel ger jag vanligtvis minst en ut.
  • Om dina spelare tycker om rollspel, överväg att förlita sig mer på det än de mekaniska rullarna, eftersom det ofta förbättras när du har mer tid att placera varje spelare i rampljuset

Så kort sagt, det fungerar helt med bara några spelare. Du kanske behöver tweak scenariot lite tillsammans med antalet fiender, men det finns inget mekaniskt förhindrande att det körs med bara några spelare.

    
svaret ges 18.12.2013 03:27
5

Jag har haft lite erfarenhet av detta. Medan varje grupp är annorlunda tenderar tre spelare att vara det minsta som fungerar för oss.

En session, vi hade bara två spelare. Den tredje datorn spelades (ansvarsfullt) som en marionett av de andra spelarna, så festen saknade inte kompetens eller arbetskraft. Vad de saknade var idéer och inspiration. Spelarna studsa idéer av varandra och en tredje spelare kommer att ge mer än 50% förbättring till diskussionen.

Det beror också på partens avsedda storlek. Om du förväntar dig sex spelare kan det vara svårt att skriva om ett äventyr på flugan för endast tre spelare. Om spelarna tar på sig två roller, blir dockpopparna blidiga och spelarna kan bli förvirrade. De spelar inte heller marionettdatorerna till sin fulla effekt eftersom de inte är bekanta med dem.

Vänligen fråga dina frånvarande spelare om de är okej med att deras karaktärer spelas av andra spelare.

Vår tumregel är att vi inte spelar om två eller flera spelare är frånvarande eller en frånvarande om det bara fanns tre spelare att börja med. Om vi förlorar för många spelare tar vi ut ett brädspel i stället. Det förhindrar också att spelarna saknar för mycket av äventyret.

    
svaret ges 18.12.2013 03:09